Министър Росен Христов се срещна с представители на Азербайджан

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
15:01 / 05.10.2022
604
Министърът на енергетиката Росен Христов се срещна с представители на ръководството на азерската държавна енергийна компания СОКАР начело с Мурад Хейдаров, изпълнителен директор за Балканите, информира пресцентърът на Министерския съвет.

По време на срещата, която се проведе в Министерството на енергетиката, се обсъдиха различните възможности за сътрудничество, като бяха засегнати въпроси от общ за двете страни интерес в областта на природния газ и електроенергетиката.

Представителите на СОКАР заявиха интерес към сътрудничество с българската страна в широк спектър от дейности. Присъстващите коментираха и идеята за откриване на офис с представителство на компанията в България.

В срещите участие взеха и ръководители и експерти от българските държавни енергийни дружества - БЕХ ЕАД, НЕК ЕАД, ЕСО ЕАД, "Булгаргаз“ ЕАД и "Булгартрансгаз“ ЕАД.

Днешното посещение е в продължение на разговорите, проведени в София по време на официалното посещение на президента на Азербайджан миналата седмица.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Мъж измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на ...
В сезона на кърлежите: Как да се предпазим от ухапване?
Стенограмата от заседанието на правителството разкрива мотивите з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).