Министър Василев: Тази година няма да има предсрочни избори, за догодина не е ясно

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
12:16 / 21.05.2022
784
"25 стотинки са сложени на най-евтиният тип гориво. Функционират за автомобили регистрирани в България, ще се приспадат от сметката на касата. Няма да има ограничение на литрите гориво, заяви министърът на финансите Асен Василев в предаването "Събуди се".  По думите му хората с по-мощни автомобили няма да зареждат от по-евтините горива. 

"Мерките включват помощ за работещи родители с деца. Работещите родители да започнат да получават данъчни облекчения, и то да ги получават на три месеца. Това би следвало да помогне на родителите. При пенсионерите помощите са фокусирани към по-ниски пенсии. Ограничаването до размер литри няма да стане без система, която към момента не е разработена", каза още финансовият министър.

"Кризите са овладени и трябва да виждаме вече резултати. Тази година няма да има предсрочни избори, за догодина не е ясно", каза още Василев. 

"Отказът от руски петрол ще стане, когато има техническа възможност, вероятно от 12 -18 месеца. Нашият национален интерес е диверсифициране на рафинерията. В момента руския петрол е по-евтин", призна Василев. 

По думите му никога не е грешно да се откажеш от доставчик, който едностранно променя договори. И добави, че е почти невъзможно връщане към "Газпром". 

"Газът, който внасяме от Азербайджан е около 3 пъти по-евтин. От 1 юли ще започнем да си получаваме цялото количество газ. Щатският газ идва на по-ниска цена. В момента работим по дългосрочен договор. Парното със сигурност ще е по-скъпо. Не виждам причина да се покачва цената на водата", заяви Василев. 

Той каза още, че от САЩ не са ни поискали нищо за доставката на газ. Асен Василев коментира и евентуалното повишение на минималната работна заплата. 

"Няма да има увеличение на минималната работна заплата от 1 юли. Не е разумно да се вдига два пъти тази година. От догодина ще се изчислява по формула. Работим активно, за да сложим формулата, по която ще се изчислява заплатата. Така ще е съвсем ясно как се изчислява", обясни Асен Василев.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Украйна с интерес към руското оборудване от АЕЦ "Белене", специал...
Сестрата на убития Пейо: Брат ми си отиде за истината, така че ни...
Не слагайте подписа си под нов трудов договор, който не включва т...
Съвременната ваксина срещу коклюш е нетрайна, затова има бум на з...
Бащата на кмета на Омуртаг остава в ареста, въпреки че е кандидат...
Прогноза: Вървим към нови избори в рамките на 6 месеца след тези


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).