Министър Василев пожела успех на участниците в централизирания конкурс за младши експерти

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:54 / 30.09.2008
857
Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев днес даде старт на Четвъртия централизиран конкурс за младши експерти в държавната администрация. С помощта на специалния софтуер за провеждане на конкурса той генерира изпитните въпроси, които кандидатите трябваше да решават.

Изпитите се провеждат от 29 септември до 3 октомври в тестови центрове в София, Варна, Пловдив, Велико Търново и Бургас. Всеки ден в посочения период до обяд последователно се провеждат три сесии на основния тест, а следобед - специализирани тестове, като е направено разпределение за явяване, така че да бъдат обхванати всички кандидати. Основният тест включва 60 въпроса, за които участниците имат 60 минути. Специализираните изпити съдържат 30 въпроса с време за решаване 30 минути.

Изпитите се провеждат изцяло по електронен път. Въпросите за всеки тест се генерират непосредствено преди неговото начало чрез специален софтуер, който на случаен принцип избира от банка с общо 700 въпроса. Избраният вариант автоматично се зарежда на компютрите на всички участници в съответната изпитна сесия, независимо в кой тестови център в петте града се намират. Веднага след отговарянето на всички въпроси или след изтичане на времето за решаване всеки кандидат вижда постигнатия от него резултат. 36 т. е минимумът, който кандидатът трябва да постигне на основния тест, за да влезе в "банката кадри".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Държавните университети затварят врати, ето кога
Новости има при бюлетините, а гласуването на машина е по познатия...
Добра новина за инфлацията, кредитите и лихвите в България
Отбелязваме Международния ден на семейството
Честваме паметта на монах, който е приел ангелски образ
8 области са в жълто и предупредени за опасно време днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).