Министър Зарков участва в заседанието на Съвета на ЕС "Правосъдие и вътрешни работи" в Брюксел

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
19:30 / 09.12.2022
650
Министър Зарков участва в заседанието на Съвета на ЕС "Правосъдие и вътрешни работи" в Брюксел, информира Министерството на правосъдието.

Съветът на министрите на правосъдието, в който участва и министър Крум Зарков, постигна в Брюксел съгласие за общ подход по три законодателни предложения: по Регламент и Директива относно дигитализацията на съдебното сътрудничество и по изменението на Директивата относно престъпленията срещу околната среда.

България изтъкна значението на дигитализацията за повишаването на ефективността на съдебните системи чрез ускоряване на производствата при пълно гарантиране на правата на гражданите и фирмите. По директивата за околната среда България подкрепи общия подход, като съвместно с Финландия внесе декларация относно проблемите, свързани с хармонизацията при санкциите за юридически лица. Тези съображения бяха подкрепени от Унгария, Естония, Словения и Румъния. По трите досиета предстоят преговори с Европейския парламент.

В дебата по предложението за Директива относно възстановяването на активи и конфискацията българският министър обърна внимание върху възможността за използване на гражданска конфискация и посочи, че България прилага този институт повече от 10 години, така че е готова да сподели опита си. Повечето министри се обединиха около идеята, че и засегнатите лица, а не само обвиняемите, трябва да разполагат с всички средства за защита.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Годишните технически прегледи на колите поскъпват драстично!
Мъж преби и отвлече 19-годишно момиче
БСП регистрира евролистата, ето кой я повежда
Синоптик: Очаква ни динамично време
Наши ученици изобретиха хранилка за животни с изкуствен интелект
Велико Минков: Притеснявам се за сина си и другото дете, Габриела...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).