Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Министър каза колко хиляди руснаци имат имоти по морето
Автор: Екип Burgas24.bg 13:18 / 09.06.2017Коментари (0)1396
©
Миналата година беше рекордна за българския туризъм. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на форум на побратимените български и руски градове, който се провежда в курорта Златни пясъци край Варна.

"Имаме над 8,2 млн. чуждестранни туристи, които посетиха страната, повече от 580 000 руски туристи, което е над 25% ръст, но това са само тези руски туристи, отседнали в местата за настаняване. Имаме руски граждани, които притежават повече от 300 000 имота на територията на страната, особено по Българското Черноморие, които също посещават България и водят гости и приятели, което е важно за икономиката на страната. Благодаря за подкрепата на Анатолий Макаров, извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация, както и на Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм на Русия, за това, че работим толкова добре заедно и заедно начертаваме общите маршрути", заяви Николина Ангелкова.

По думите й форумът на побратимените български и руски градове е възможност да се обсъдят перспективите за развитие между градовете в България и Русия.

"Ние стартирахме един пилотен и иновативен проект, за да покажем как да се развиват отношенията между нашите две страни. Бяхме заедно на Рупите, посетихме мястото, където е живяла баба Ванга, църквата, която е построила, посетихме Петрич и Сандански. Имаме страхотни идеи за развитие на културно-историческия туризъм. Предстои ни заедно да направим обиколка по Черноморието, да посетим нашите курорти, детските лагери. Поддържането на руско-българските приятелски отношения е особено важно не само защото Русия е един от нашите основни пазари в сектор туризъм, а защото преди всичко сме приятели и братски народи. По този начин можем да продължаваме да развиваме не само отношенията в областта в туризма, но и други отношения, важни за обществения живот на страната", каза още министърът. Николина Ангелкова отбеляза, че има ръст на заявените ранни полети и чартърни линии.

"Ще приветствам създаването на линия между Самара и Варна, изключително важна за развитието на взаимоотношенията между двата града, но и между България и Русия", допълни Николина Ангелкова.

Източник: радио "Фокус"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: