Министърът на електронното управление посети Варна за "Сверяване на часовника"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:37 / 20.05.2022
679
Тази седмица се проведе събитие на ИКТ Клъстер – Варна под надслов "Сверяване на часовника“ с участието на министъра на електронното управление Божидар Божанов. Сред присъстващите бяха 57 представители на различни компании, университети, гимназии и браншови организации от цялия регион и други гости. Събитието се проведе на територията на Икономически Университет – Варна. 

Министър Божанов представи визията и приоритети на Министерството на електронното управление и разказа за предизвикателствата и възможностите по отношение на електронната идентификация. Последващата дискусия между министъра и гостите засегна теми, касаещи се до ИКТ сектора и неговото развитие. 

Сертификати за членство бяха тържествено връчени на представители на организациите. Присъдиха се и няколко сертификата за принос към работата на клъстера: на бившия дългогодишен председател на УС на ИКТ Клъстер – Варна, на началника на регионалното управление на образованието за град Варна и на началника на отдел "Връзки с обществеността и административно-правни отношения“ в Община Варна. Промоцията завърши с връчване на стипендия на ученик от 12-ти клас за постигнати забележителни резултати в областта на IT проектите. 

Председателят на Управителния съвет към ИКТ Клъстер – Варна Емил Цанков и ръководителите на работните групи отчетоха постигнатите резултати от сдружението в рамките на изминалите шест месеца и очертаха приоритетните оси на работа за следващата половин година.

ИКТ Клъстер – Варна обединява организации и експерти, споделящи идеята за развитие на Варна като естествен хъб на Информационните Технологии и Иновациите в черноморския регион и готови да допринасят с финансови средства, лично време и усилия в постигането на тези цели.

Визията на ИКТ Клъстер – Варна е изградена в три елемента:

За региона: да утвърди град Варна като глобално-разпознаваем регион за IT технологии, иновации и инвестиции и предпочитана локация за IT компании и професионалисти в сферата на IT технологиите, които да се развиват професионално тук.

За образователно-квалификационната и кадрова политика: да създаде условия за оптимално изграждане на кадри и таланти за обезпечаване на бизнеса

За членовете на клъстера: да създаде колаборативна IT бизнес екосистема между членовете на Клъстера за синергичен ефект.

Към момента, организациите членки наброяват 38, сред които 22 компании, 6 университета, 4 гимназии и средни училища, и 6 неправителствени организации и сдружения.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Педиатър: Отложете погачата на бебето си
Скок в цените на горивата
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).