Министърът на здравеопазването от Бургас: Налагаме санкции на двама търговци на лекарства

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
12:06 / 13.02.2023
1220
Има наложени санкции за двама търговци на лекарства. Това каза по време на посещението си в Бургас министърът на здравеопазването Асен Меджидиев, предаде репортер на "Фокус". По думите му основните нарушения, които са установени, са свързани с това, че търговците не са подавали информация към Специализираната електронна система за проследяване и анализ на лекарствените продукти. 

"Складът на единия от тях ще бъде затворен, а на другия - разрешението за дейност ще бъде отнето. Отделно, има наложени парични глоби в сериозни размери. Най-важното е хората да не усещат проблем с наличието на медикаменти в аптечната мрежа", заяви министърът. 

Според него е видим резултатът от действията, които Министерството е предприело през последния месец по отношение наличностите на лекарства. 

"През последните два месеца подсигурихме 200 000 различни медикаменти допълнително, извън плановите доставки. Мобилизирани са всички фирми. Целта е да не се достига до ситуацията, в която бяхме изпаднали преди 2 месеца. Недостигът е в цяла Европа, не е само в България, но това не трябва да ни успокоява", добави той.  

Асен Меджидиев посочи, че Здравното министерство до момента е извършило 60 проверки в скалдове на едро и аптеки, които ще продължат с голям интензитет. 

"Установихме и друг проблем - някои от медикаментите не влизат в списъка и не можеше да бъдат проседени. В тази връзка предприемаме и законови промени - медикаменти, които в момента не достигат, да им се налага забрана за износ на страната", добави здравният минитър.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).