Мирослав Найденов: Има кучешки приюти, по-луксозни от домове за деца

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (17)
09:58 / 10.04.2012
934
Министерството на здравеопазването да изготви оценка за здравния риск от бездомните кучета. Това е поискал министърът на земеделието Мирослав Найденов в писмо до колегата си Десислава Атанасова. Документът ще бъде приложен като аргумент за намаляване на популацията им, обясни министър Найденов. По думите му, много от уличните кучета са преносители на тения и паразити. Той заяви готовност да поеме отговорността за промените в Наредбата за осиновяването на бездомните кучета и очаква към екозащитниците, искащи оставката му, да се присъединят още неправителствени организации. Министърът призова и да се направи проверка на финансирането на неправителствените организации.

Мирослав Найденов: Тази ситуация позволява на тези същите неправителствени организации да съществуват, разбирайте да се издържат и ние покрай темата за кучетата, трябва да отворим и темата как съществуват тези организации, как се финансират и къде отиват разходите им, защото начинът им на съществуване е свързан със съществуването на проблема, който оправдава харченето на пари. Те трябва да кажат по какъв начин се финансират, за какво отиват разходите, които правят за съществуването си, дали наистина отиват да се грижат за кучетата, защото те претендират това, че го правят. И в края на краищата ние какво правим - ние разрешаваме освен сега съществуващите приюти, които са луксозни, в някои отношения са по-луксозни от домовете за деца, разрешаваме съществуването на по-нелуксозни приюти и депа за временно настаняване, за да могат тези глутници да бъдат прибрани.

Източник: БНТ


Виж коментарите (17)
Още новини от Национални новини:
Проблеми с издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Сигурно са били друсани с райски газ
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...
Борисов с реакция след покушението над словашкия премиер Роберт Ф...
Министерски съвет осъжда атентата срещу словашкия премиер


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).