Митов: Невъзможно е да се увеличи пенсията с 20%

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:14 / 06.11.2022
649
"Невъзможно е да се увеличи пенсията с 20% и още куп други неща и да запазим бюджетния дефицит под 3%", каза Даниел Митов от ГЕРБ в студиото на NOVA NEWS.

Анонсираната среща между ГЕРБ и "Продължаваме Промяната" ще бъде експертна, заяви той. "Все пак е добре, че започва някакъв разговор", поясни Митов.

Депутатът смята, че ГЕРБ трябва да опит да направят правителство и че е нормално на първия мандат да се гледа с най-голяма легитимност, защото политическата тежест, която са дали избирателите е най-голяма.Според него втори няма как да се случи, което означава е ред на третия мандат.

Митов е на мнение, че най-малък потенциал за сформиране на правителство има БСП. Той допълни, че предстоят още разговори и консултации при президента и тогава може да се мисли за формули за съставяне на кабинет.

По негови думи България е закъсняла с военната помощ за Украйна, което се дължи на ПП. Той смята, че решението за изпращане на оръжие е възможност да се модернизира и българската армия.

"Асен Василев беше човекът, който измисли този меморадум с Джемкорп,  една руска компания, управляваща пари на руски олигарси в Лондон в продължение на десетилетия, след което той беше човека, под чийто натиск бяха вкарани посредници при доставките на газ в България, посредници свързани с Газпром". Той беше човекът, който извоюва дерогация за внос на руски петрол в България. Той беше човекът, който атакува Американското посолство на няколко пъти.  Вчерашното гласуване за мен е потвърждение, че има проблем в "Продължаваме Промяната", които не са много убедителни в говоренето, че са с проевропейска и пронатовска ориентация", коментира Митов.

По повод машинното гласуване, той каза че имат съмнения, че то може би не е "съвсем честно" и припомни, че "ПП и "Демократична България" искат изходния код на софтуера". "Очевидно те също имат съмнения", поясни той.

Въвеждането на 100% машинно гласуване е въвеждане на неформален избирателен ценз, технологичен ценз, който лишава голяма част от избирателите от правото на вот, каза Митов. Той обясни, че няма държава в демократичния свят, която да гласува изцяло с машини.

По темата за междинните избори в САЩ той очаква републиканците да доминират в Камарата на представителите, а за Сената не е ясно кой ще доминира, но балансите ще са крехки. Митов не смята, че това няма да промени отношението към България.

Виж коментарите (1)

Още по темата (843):
06.06.2023 Кирил Петков: Връщаме силата на парламентарната република
06.06.2023 Мария Габриел: Доказахме, че с диалог и разум можем да постигнем резултати
06.06.2023 Напрежение пред сградата на парламента
05.06.2023 Проф. Ивайло Дичев за правителството: Намери се компромис, който позволява страната да тръгне напред
01.06.2023 Десислава Атанасова след боя в НС: Това управление на държава ли е?
30.05.2023 Георги Киряков: Последните събития ще мобилизират електората за радикална промяна
Още новини от Национални новини:
Простреляното в главата 2-годишно дете вече е извън реанимация
Икономист за Закона за хазарта: Случва се нещо много странно. Тов...
Туроператорите нямат право да не приемат рекламацията ни за некач...
Важни съвети за пътуващите по празниците
Слави Трифонов загуби дело за много пари
Проф. Рачев каза какво ще е времето по празниците


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).