Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Млад мъж поръча нападение над майка си, неговият приятел я уби!
Автор: Екип Burgas24.bg 16:22 / 09.03.2020Коментари (2)1399
© Фейсбук
Здравко Дечкин
Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Здравко Дечкин, на 33 г., за това, че като извършител, в съучастие с Георги Балабанов, на 32 г., като подбудител, е отнел чужди движими вещи – дамска кожена чанта, инсулинова писалка, мобилен телефон, секретни ключове, пари – 237 лв., и документи  на името на 56-годишната Виолета Балабанова с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и грабежът е придружен с убийството на Виолета – престъпление по чл.199 ал.2 във вр. чл. 198 ал.1 във вр. чл. 20 ал. 2 от Наказателния кодекс.

През 2009 г. обвиняемият Дечкин поддържал приятелски отношения с 32-годишиня Георги, който бил син на пострадалата Виолета. Двамата посещавали заведения в Пловдив. По това време отношенията между Георги и майка му били влошени, защото той не работел, но водел разточителен начин на живот – купувал скъпи автомобили, наел си охранители, посещавал различни заведения, напуснал съпругата си, въпреки че имали две малолетни деца. Семейството било с добри финансови възможности, понеже бащата на Георги развивал успешен бизнес. Те имали имоти в Пловдив, които отдавали под наем.

През 2007 г. бащата на Георги починал и оттогава той настоявал пред майка си част от тях да бъдат продадени, за да получи дял от парите и да продължи да води същия начин на живот. Пострадалата не била съгласна, заради което се влошили отношенията им. Георги започнал да взема заеми от различни лица, които не можел да върне. Той знаел, че майка му носи в себе си нотариалните актове за имотите и държи пари в каса в дома си, поради което решил да наеме някой, който със сила да отнеме чантата й с документите и ключовете за сейфа.

За целта предложил на обвиняемия Дечкин, срещу заплащане, да нападне майка му с нож и да й отнеме дамската чанта. Обещал му, че ако изпълни поръчката, ще му даде 17 000 лева или автомобила си "БМВ Х5“. Обвиняемият се съгласил с условията и приел, защото имал нужда от финансови средства.  

На 30 септември 2009 г., Георги се обадил на майка си и настоявал да отидат на вечеря, за което тя се съгласила. Той съобщил на обвиняемия часа, в който двамата ще се върнат от ресторанта и той ще я върне пред жилищната кооперация, където живеела в центъра на Пловдив. 

Към 19,50 часа синът оставил майка си пред дома й. Там чакал Здравко, който се бил скрил във входа. Пострадалата се отправила към кооперацията. Когато влязла, от стълбищната площадка изскочил Здравко и я нападнал. Той държал в ръката си нож, който насочил към тялото на Виолета и започнал да дърпа чантата й. Виолета я стиснала и се отдръпнала назад. Успяла да излезе на тротоара пред входа, но обвиняемия продължавал да я дърпа. Жената не пускала дамската си чантата и се развикала за помощ.

В този момент Здравко нанесъл няколко удара с нож в ръцете и в корема на жената, след което срязал дръжката на чантата, взел я и избягал. Съседи видели ранената жена и се обадили  на Спешна помощ. Пострадалата била откарана в болницата, където въпреки лекарската намеса е починала на 8 октомври 2009 г. След смъртта й Георги продал наследствените имоти, за да се разплати с кредиторите и да продължи да води предишния си начин на живот. Той не платил сумата от 17 000 лева на обвиняемия Здравко, нито му прехвърлил автомобила си "БМВ Х5“. Оттогава двамата спрели да подържат отношения.

На 15 юни 2012 г. Георги починал при пътнотранспортно произшествие. Няколко години делото е било спряно заради неизвестен извършител. През 2018 г. наказателното производство е възобновено, като през 2019 г. Здравко е бил привлечен като обвиняем.

Обвиняемият Дечкин е с взета мярка за неотклонение "задържане под стража“ от 24 май 2019 г. и се намира в затвора. За престъплението, в което е обвинен, законът предвижда наказание "лишаване от свобода“ от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, съобщиха от пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив.



Още по темата: общо новини по темата: 2
21.09.2020 »
24.05.2019 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ега си историята...,верно ли има такива изверги бре.....,гнусна твар наркоманска...
0
 
 
Бог го е наказал тоя боклук сина и - починал е на 35 години и вероятно сега е в Ада, където му е мястото!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: