Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Млад русенец върви по стъпките на гениалния Стивън Хокинг
Автор: Екип Burgas24.bg 12:57 / 28.09.2019Коментари (0)893
©
Деян Михайлов е един от успелите български учени зад граница. Той става най-младият лектор в историята на Кеймбридж, когато e само на 24. 

Сега, вече на 29, Деян продължава да търси отговори на вечните въпроси - как е възникнала Вселената и кои са тайните на Космоса?

Той е астрофизик, който мечтае да чуе Вселената. Това е причината да изучава гравитационните вълни.

"Още от малък имах голямо желание да разбера какво има във Вселената. За мен не беше достатъчен отговорът, че тя е безкрайна. Исках да разбера какво има там“, сподели Деян.

Любопитството и страстта към науката отвеждат момчето от Русе в едни от най-добрите университети в света. Преди 10 години заминава за Великобритания, учи в Оксфорд и завършва бакалавър. По-късно става магистър и след това доктор на науките в Кеймбридж. Само на 24 години той се превръща в най-младият лектор в историята на Кеймбридж. С изобретателност.

"Аз не им казах, че съм на 24. На докторантите не е разрешено да водят лекции, попитах човека, от когото зависеше и той ми каза "Да, води лекциите“. Няколко седмици по-късно те осъзнаха, че аз съм докторант“, разказа Деян пред "Стандарт".

Кеймбридж е университетът, където работят най-изтъкнатите умове, сред тях и галактическият физик професор Стивън Хокинг.

"Той е оставил изключително голямо научно наследство, затова се счита за едни от най-великите умове  на века“, разказа българският учен.

Гравитационните вълни са пресечната точка между теориите на проф. Хокинг и десертацията на Деян. Двамата обсъждат и възможността за пръв път теорията на проф. Хокинг да бъде потвърдена експериментално. Астрофизиците Деян Михайлов и проф. Хокинг разговарят и за следващото голямо откритие в света на физиката.

"Откриването на извънземен разум, ако се случи ще бъде най-значимото откритие в историята на нашата цивилизация“, поясни Деян.

А какво се случва, когато смесиш в едно  - любов, болест, успех, вярност, изкуство, физика? Получава се нещо от сорта на "всички истини за живота в един филм". Киното буквално влиза в Кеймбридж, докато снимат лентата "Теорията на всичко". До истинския проф. Стивън Хокинг има шанса да се докосне отново и блестящия български учен.

Към звездите, към необятния Космос - натам е отправен погледът на Деян. Разказва ни, че с удоволствие би живял на Червената планета, когато някой ден човекът колонизира Марс.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: