Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Млада жена изпи близо половин литър антифриз
Автор: Екип Burgas24.bg 10:22 / 31.01.2022Коментари (0)460
©
38-годишна жена от Горна Оряховица оцеля, след като изпи смъртоносен коктейл от 400 мл антифриз и антидепресанти, съобщи "Борба".

Тя опитала да се отрови в петък, в резултат на което изпаднала в кома и в състояние, несъвместимо с живота. Докарана е от близките си в амбулаторията на филиала за Спешна помощ в железничарския град, където попаднала на д-р Мирослав Йорданов. Медикът е известен с това, че колкото и безнадеждни да са случаите, пред които е изправен, не се отказва да се бори за пациентите, и затова бе отличен с наградата "Достойните българи" през 2020 г. Младият лекар прави и невъзможното, за да я стабилизира, и успява да уговори моментално транспортиране до УМБАЛ Плевен, където да продължат спешно лечение.

Пациентката била в депресия наскоро и под въздействие на негативните си мисли опитала да се самоубие. Купила си туба с антифриз от бензиностанция и погълнала 400 мл от течността, както и цяла опаковка антидепресанти, включваща 30 таблетки. Първоначално е докарана в Спешна помощ Горна Оряховица, откъдето я транспортират до Спешно отделение на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов". Там обаче не постъпила за хоспитализация, защото отказала прием в болницата. Въпреки животозастраващото си състояние се прибрала вкъщи. В резултат на отравянето обаче състоянието й очаквано се влошило и получила изключително тежки отклонения в жизнените показатели, изпаднала в дълбока кома, не реагирала на болка, а дишането й станало повърхностно. Така в събота семейството й я води отново във филиала в Горна Оряховица.

"Беше безжизнена. С тежки нарушения в един от показателите - КАС (киселинно-алкохолно състояние на организма). След включване на антидотно лечение, терапия с кортикостероиди, кислородолечение и ред други медикаменти достигна състояние на частично стабилизиране. Обадих се на доц. Евгения Бързашка от Клиниката по токсикология в Плевен и пациентката бе транспортирана и приета за лечение. Там е извършена спешна диализа с активен въглен и е настъпило подобряване в състоянието", разказа д-р Йорданов.

Медикът уточни, че смъртоносната доза антифриз е 100 мл и жената е оцеляла по чудо. По информация на източници на "Борба" горнооряховчанката живее трети живот, защото това е вторият й опит за самоубийство.

А за д-р Йорданов това е пореден тежък случай, при който доказва професионализма си. Той успя да върне към живота пациент след близо 2 часа клинична смърт, друг - със срязана бедрена артерия с трион, жена с пчела в ухото и много други...








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: