Млекопреработвателите се опасяват от фалити заради отпадането на млечните квоти

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:48 / 04.04.2015
715
След отпадането на млечните квоти българските производители очакват сериозни сътресения в бранша. Пред ТВ "Европа" председателят на Асоциацията на млекопреработвателите в България Димитър Зоров алармира, че след решението на ЕК ще се стигне до сериозен недостиг на млечни продукти.

Българските млекопреработватели се опасяват от масови фалити до края на годината, след като ЕК взе решение за отпадане на млечните квоти в съюза. От сектора са на мнение, че с отпадането на млечните квоти регулираният европейски пазар става хаотичен.

Най-големи обаче ще са сътресенията за животновъдите. И сега цената на млякото е понижена спрямо предходни години. Ако изчезне местната суровина обаче, мандрите ще разчитат само на вносна, което ще е сътресение и за млекопреработвателния сектор.

Според Димитър Зоров държавната политика трябва да е секторна, не концентрирана върху млекопреработвателния сектор и да започне от производството на мляко във фермите. Сред проблемите на българските животновъди е именно липсата на субсидия у нас за литър мляко.

Димитър Зоров призова всички да купуват български млечни продукти, защото това ще повлияе положително на конкурентноспособността на родното производство.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Ето кой е загиналият при инцидента с Кирил Петков
Д-р Миндов: Почва като обикновена вирусна инфекция
Борисов попита защо правителството на Кирил Петков не е сменило р...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Лоши новини за любителите на лова у нас
Кирил Петков с първи коментар след катастрофата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).