Много добра новина! Догодина пътуването до морето ще е песен, край на тапите!

Автор: Силвия Станева
Коментари (1)
20:59 / 21.09.2021
2701
През месец юли догодина  се очаква да бъде готов северният обходен път на Бургас, който ще изведе трафика от АМ "Тракия“, заобикаляйки града. Така за новия туристически сезон, пътуващите към курортите северно от Бургас, както и тези към Варна, ще минават през изцяло нов маршрут, като от София до Слънчев бряг ще се движим по магистрала и четирилентов път, без тапи.

В това се увери заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков, който днес инспектира обекта, заедно с директора на  Областно пътно управление – Бургас инж. Митко Порязов и Иван Иванов – изпълнителен директор на фирмата изпълнител "Пътстрой ВДХ“-Бургас ЕООД и областния управител на Бургас проф. Мария Нейкова.

Към днешна дата е прокарано на етап "земно легло“ около 90% от трасето, което е с обща дължина 4,7 км. На обекта се работи усилено, не е спирано, каквато теза налагат бившите управляващи“, констатира зам.-министър Граматиков, който разговаря и с работниците, които му споделиха задоволството от работата си. В напреднала фаза е строителството на надлеза над АМ "Тракия“, както и пътен възел тип "тромпет“ в посока Сарафово. Изпълнени са изкопно-насипни работи, положени са дренажни и отводнителни системи, колектор, водостоци и др. Строят се и предвидените по проекта локални платна. Отсечката   ще бъде с две платна, с по две ленти за движение. Планирани са общо 4 пътни възела. Стойността на проекта е 57 млн.лв. с ДДС, осигурени от държавния бюджет.

"Изключително съм доволен от това, което виждам, а то е, че строителството не е спирано, то се изпълнява в срок, всичко е разплатено“, заяви зам.-министър Граматиков и изрично подчерта, че строителните дейности продължават с нужните темпове. Той се ангажира да съдейства за издаване на разрешителните за строеж, необходими за преместване на инженерните мрежи по трасето – електропроводи, водопроводи и оптична мрежа.

"Три от четирите големи съоръжения по трасето вече са изградени, което  е важно за напредъка на проекта. Със северния обход ще разтоварим входа на Бургас и ще се облекчи движението“, заяви инж. Митко Порязов. Той  информира, че е предвидено и изграждане на улично осветление по целия път.

Виж коментарите (1)

Още по темата (490):
26.04.2024 Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока Бургас
06.04.2024 АПИ обясни защо не трябва да шофираме в аварийната лента
17.02.2024 Ограничават движението при 349-и км в платното за Бургас на АМ "Тракия"
19.09.2023 Министър Цеков: Магистрала "Хемус" се строи от 50 години, трябва още една лента на АМ "Тракия"
05.07.2023 90 км/ч не е подходяща скорост за магистрала, след изпреварване се прибирайте в дясна лента
28.06.2023 Драматична ситуация с шофьорка и детето й на АМ "Тракия", добре че там са били двама полицаи!
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).