Много интересни разкрития за питбула, който уби дете (ВИДЕО)

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
10:21 / 15.02.2018
5808
Питбулът, който уби малко дете в Мокрище, вероятно няма да бъде евтаназиран и ще подлежи на вторично социализиране. Това посочи в студиото на "Тази сутрин" доц. Красимира Узунова, единственото вещо лице у нас, което работи по случаи с ухапани и убити от кучета хора.

"Доказано агресивното куче се подлага на евтаназия. Когато правих изследването, видях патологична кроткост - един път не излая. Това питбул ли е?!", посочи тя. По думите й животното е било недохранвано, държано винаги вързано без разхождане и това може да е породило високостепенен страх от присъствието на малкия Тошко и след това - агресия спрямо детето.

Препоръката на специалиста обаче е категорична - питбулът може да живее, но никога не трябва да бъде пускан навън без придружител, повод и намордник. "Не може да му се вмени вина. Винаги хората са виновни", категорична беше доц. Узунова.

Според нея трябва задължително да се типизира нервната система на всяко куче (флегматик, холерик, меланхолик и сангвиник - също като при хората), защото от това зависи какъв подход трябва да има при възпитанието. Освен това тя се обяви за сериозни глоби за пускане на куче от едра порода без повод на улицата.

"Кучетата нямат място на улицата. Безпризорните кучета - в приютите. От общината ще скочат и ще попитат "С какво ще ги храним?" - е, с хора ли да ги храним?", запита доц. Красимира Узунова.


Виж коментарите (2)

Още по темата (4):
13.02.2018 Вижте къде се озова питбулът, убил дете
01.02.2018 Водят питбула убиец в Пловдив
30.01.2018 Посочиха виновник за мъчителната смърт на Тошко, наръфан от питбул
30.01.2018 Питбулът убиец бил недохранен? (ВИДЕО)
Още новини от Национални новини:
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Министър Евтим Милошев приключи тридневната си обиколка по Черном...
Хакери измамиха жена на програмист, той им обяви война
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).