Мобилните камери окончателно се връщат на пътя

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
13:05 / 27.02.2015
762
Мобилните камери окончателно се връщат на пътя, като контролът с тях ще започне да се осъществява отново до три месеца. Това реши мнозинството в Народното събрание след окончателното приемане на второ четене на промени в Закона за движение по пътищата.

Текстовете предвиждат КАТ да предупреждава предварително в кои участъци ще има мобилни камери. Те бяха забранени в началото на миналата година след решение на Върховния административен път, който реши, че употребата им е противозаконната, защото данните от тях могат лесно да се манипулират.

Според вносителите на промените, които отново връщат мобилните камери на пътя, новите разпоредби са съобразени с тълкувателното решение на ВАС, а мярката се налага, тъй като след забраната на камерите шофьорите са станали по-недисциплинирани, а инцидентите на пътя са се увеличили.


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Ето кой е загиналият при инцидента с Кирил Петков
Д-р Миндов: Почва като обикновена вирусна инфекция
Борисов попита защо правителството на Кирил Петков не е сменило р...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Лоши новини за любителите на лова у нас
Кирил Петков с първи коментар след катастрофата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).