Момче и три момичета са причинили големия пожар във Велинград

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:15 / 07.08.2021
1465
Четири деца, причинили пожар по непредпазливост в района на Велинград, са установени от служители на Районното управление в курорта. Разследването е под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. Както вече стана известно, на 5 август в землището на Велинград избухна  пожар, който обхвана немалка територия от горския фонд на Държавно горско стопанство "Алабак".

Успоредно с предприетите действия по ограничаване разрастването на пожара и неговото пълно погасяване служители от Районното управление в курортния град започнали разследване за евентуалните причини, довели до възникване на инцидента. За случая било образувано досъдебно производство под надзора на прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик, териториално отделение-Велинград.

При проведените оперативни дейности полицейските служители установили, че пожарът е започнал от непредпазлива игра с кибрит в зоната на велинградския квартал "Анезица". Извършителите са едно момче и три момичета на възраст между 9 и 14 години, всичките жители на квартала.

Установени са и свидетели на случилото се, на които са снети обяснения. За срок от 24 часа в ареста на РУ-Велинград са задържани две жени на 40 и 49 години за това, че са оставили без надзор и достатъчна грижа подрастващите.

Те са майка и баба на две от децата. С тийнейджърите работят инспектор "Детска педагогическа стая" и криминалисти. Щетите от разразилия се пожар са в процес на изясняване. Процесуалните действия по случая продължават под наблюдението на прокуратурата.

Виж коментарите (0)

Още по темата (485):
01.10.2021 Спасители си взеха чао с морето по интересен начин
30.09.2021 Днес е последният ден, в който ще има спасители на плажа
29.09.2021 Странният кемпер си стои задържан на наказателен паркинг в Созопол
26.09.2021 Сигнал от днес: Този Слънчев бряг е по-хубав от юлския!
25.09.2021 Утре казваме чао на морето
22.09.2021 Изобщо не си е отишло, лятото се завръща с пълна сила
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Педиатър: Отложете погачата на бебето си
Скок в цените на горивата
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).