Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Момчето, било лекар: Докторът ме хвана за гърлото, затова го ударих
Автор: Екип Burgas24.bg 10:05 / 24.01.2015Коментари (10)3901
©
"Не отричам, че ударих доктора, но моето беше реакция на неговото поведение. Той пръв ме стисна за гушата". Това каза Борис, който нападна началникът на клиниката по реанимация в УМБАЛ "Света Анна" в София д-р Димитър Николаков пред Нова телевизия.

Борис и приятелят му, който е с постоянен паспорт от Испания и временно пребивава в България, нахлуха в реанимацията в болницата в четвъртък и нападнаха доктора. Двете момчета се явиха в предаването, за да разкажат своята версия за случилото се.

"Моето беше реакция на неговото поведение. Той пръв ме стисна за гушата. Отидохме в болницата, за да оправим документите на бащата на неговата приятелка. Нормално е като даваме документите, да се поинтересуваме за състоянието на пациент. Когато дадохме картона на санитарката попитахме какво се случва с пациента. Тя каза, че каквото са казали сутринта - това е", разказа Борис.

"Обясних, че приятелката ми е в шок и не може да ми обясни, затова помолих да ми кажат на мен какво се случва. При което жената ми отвърна - аз съм санитарка, не съм длъжна да казвам нищо и се прибра", каза приятелят на Борис.

Тогава Борис влязъл след нея. 

"От входа на отделението видях началника Николаков. Той дойде при мен - на камерите в болницата може да се види как влизам и как излизам. Доктора ме избута с едната ръка за гърба, с другата за рамото. После, извън отделението застана на половин метър от вратата и с арогантен тон и високомерие ме попита какъв съм и какво правя там, но не ми позволи да обясня защо съм там", каза той.

След това докторът го стиснал за гърлото. "Не сме срещу лекарите, и министъра, а конкретно срещу този човек. Не търсим съчувствие, а поне да получим някакво разбиране. Когато му казах за Хипократовата клетва и ме хвана за врата. Три пъти съм го ударил през ръцете", разказа още Борис. Лекарят има мозъчно сътресение и нараняване в областта на веждата.

"В момента се води досъдебно производство и не съм оторизиран да давам информация. Искам да се приключи. Не са виновни тези момчета, не ги обвинявам. Това е мой проблем като лекар, на вас - като журналисти, на обществото, че не знаят какво е дисциплина. Навлизането на територията на реанимация, ако не си със специално облекло е изключително опасно както за пациентите вътре, така и за обществото навън. 

В реанимация е налична инфекция, ако се изнесе в обществото чрез хора, които неправомерна влизат там, е изключително опасно. Не търся вина на този господин, който ме удари. личността на д-р Николаков няма значение, реагирал съм така, че да запазя живота и здравето на пациента", каза д-р Димитър Николаков в пряко включване по телефона в ефир.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 24.01.2015 г.
0
 
 
АКО СЪСТОЯНИЕТО НА ПАЦИЕНТА СЕ УСЛОЖНИ СЛЕД СВОЕВОЛИЕТО НА ИНДИВИДА, КОЙ ЩЕ Е ВИДОВЕН?! ЛЕКАРЯТ, ЗАЩОТО Е ПОЗВОЛИЛ НА ИНДИВИДА ДА ВЛЕЗЕ В ОТДЕЛЕНИЕТО И Е ТРЯБВАЛО ДА МУ ДАВА ОБЯСНЕНИЯ?! ЩЕ ОСЪДЯТ ЛЕКАРЯ, ЗАЩОТО Е ИЗПЪЛНИЛ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ!
+1
 
 
Информация е дадена,но този агресор(нападателя) решил ,че е "нормално" да наруши вътрешният ред ,да влезе в реанимация,да раздава квалификации изложи на риск живота на екипа,и на болните в реанимация?Нали се досещате че в другата Европа,
Aнонимен
на 24.01.2015 г.
+1
 
 
И според мен доктора е трябвало да даде информация, а не да се държи арогантно, още повече, че се иска такава за човек в интензивно отделение, не сега доктора да се оправдава с това че е абсолютно забранено за външни лица в този сектор. То това за забраната е ясно, но от къде да получиш информация, като стоиш на входа и никой не ти обръща внимание. В здравеопазването има много слаби моменти, на които министъра трябва да обърне внимание, а той има желание и хъс за това. Пожелавам му го.
+6
 
 
Според мен докторът не е трябвало да напада, а да бъде по-цивилизован. Трябва да се дава информация на близките на болните, какво по-нормално от това!?!
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 24.01.2015 г.
+6
 
 
Наистина е забранено да се влиза в реанимацията на всяка болница,но и трудно се получава информация за състоянието на пациентите им,на мен санитарката ми отговори-Докторът не ви ли каза?А къде е докторът,който може да го намери.
+2
 
 
А каква щеше да е реактсята ако беше тсиганче.... ???
на 24.01.2015 г.
+6
 
 
Наистина има много арогантни лекари. Лично контактувах с такава лекарка - кардиоложка, работи в поликлиниката на автогара Юг. Не й споменавам името, но работещите и посещаващите тази поликлиника я знаят добре.
+5
 
 
Болница , затвор и милиция - вътрешната организация е все същата.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: