Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Момичето, което разплака Галена и Любо Киров: Лекарска грешка ми отне зрението
Автор: Екип Burgas24.bg 15:02 / 16.10.2021Коментари (0)2725
©
"Ретината ми е изгорена от предозиране на кислород в кувьоза. Лекарска грешка е. Сестрите са били стажантки най-вероятно и заради това се е случило така. Това става в болницата във Враца, където съм се родила".

Така започва историята си пред "България Днес" Христина Пачалова от Враца. 21-годишното момиче направи фурор в "Гласът на България" миналата неделя с песента "Не искам" на Нели Петкова. Кристално чистото й изпълнение остави без дъх публиката и разплака Галена и Любо Киров, а наблюдаващите на живо зад журито зрители дълго стояха на крака и наградиха с бурни аплодисменти талантливата участничка.

Със сълзи на очи се оказа и самата Нели Петкова.

"Развълнува ме, разплака ме и ме остави без думи. Имаш голям талант, не спирай да твориш!", написа певицата във Фейсбук за изявата на Хриси.

Талантливото момиче не вижда още от рождението си. Обстоятелствата не биха били такива, ако лекарската грешка в лечебното заведение в родния й град не се бе случила. Въпреки това младото момиче не само че не обвинява никого, но и е пример за позитивизъм и одухотвореност.

"Никого не обвинявам. Хора сме, грешки правим, на всеки се случва. Някои са поправими, други не са. За мен това не е било битка през годините, а просто неразделна част от живота ми. В много моменти даже съм го смятала за предимство. Не го усещам като проблем и като борба, а единствената ми битка е с градската инфраструктура. Най-вече с тротоарите. Но това не зависи от нас, които сме обикновени хора, а от институциите", споделя още пред вестника Пачалова.

Като дете Хриси се е чувствала добре приета навсякъде. Независимо дали е било в родната Враца или другаде.

"Била съм щастливо и палаво дете. Много сме си играли със сестра ми и сме били добре гледани. Непрекъснато съм се занимавала с музика, изнасяла съм концерти на семейството, дори и да не са искали. Когато сме се прибирали отнякъде, съм започвала да пея", споделя с усмивка претендентката за "Гласът на България".

Тръгва на 6 години на училище, а на 21 вече е последна година студентка в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" в специалност "Поп и джаз пеене".

"Живот и здраве, през пролетта се дипломирам. Още обмислям дали да запиша "Поп и джаз пиано" или "Музикален мениджмънт" в академията като магистратура. Мога да реша и да е нещо, свързано с маркетинг - съвсем различно и в друго висше учебно заведение", още обмисля Христина.

От месец до нея има верен другар, която я пази и напътства. "Казва се Рейвън и е женска лабрадорка. Много умна, голяма глезла и прекрасно куче. Кандидатствах във фондация "Очи на 4 лапи". Имах приемен изпит, който взех с три "да" от три възможни. С течение на времето се намери куче водач за мен, което да ми е подходящо на височината и темперамента. Обучават я и нея, тя също взима изпит. След това ни обучават заедно две седмици в симулирана домашна среда, след което двете отново взимаме изпит и чак след това ставаме успешна двойка куче и човек", разказва за реализирането и на тази идея певицата.

Хриси живее сама в общежитие. Сама се справя с всички домашни задължения, наеми и останали ангажименти.

"Разликата между Враца и София е такава, че там живеех с майка ми и сестра ми. Всичко беше от тях - те ми помагаха изключително много, докато сега определям всичко сама вкъщи и трябва умело да го разпределям във времето. Сама трябва да се справям с всички задължения", казва талантливото момиче.

Хриси е композитор и в екип с още четири човека създават музика. "Помагаме си и работим заедно. Успявам с музика да изкарам пари и да се издържам. Доволна съм от живота си - хубав, динамичен и пъстър е", позитивна е Хриси.

Сега няма партньор до себе си. "Но за мен това е по-добрият вариант, защото нямам физическото време да обръщам внимание на трето живо същество до мен. Защото съм ангажирана с Рейвън и себе си. Имам добри приятели, но не съм готова все още за човек до мен", допълва изпълнителката.

Музиката определя като "абсолютно всичко за мен". "Излизайки на сцената на "Гласът на България", се пренесох в себе си и просто изпях песента. Не мислех по никакъв начин до какво ще доведе моето изпълнение. Не знаех и не си представях, че мога да разплача Галена и Любо Киров. Просто излязох без очаквания", споделя момичето, което избра за свой ментор Любо Киров.

"Той за мен е идол! Много го харесвам още от малка и винаги съм си мечтала да имам допир с него. Осъществих една детска мечта. Както го правя с всяка една рано или късно", допълва Пачалова.

Следващата също е ясно очертана. "Мечта ми е да издам авторски албум. След 10 години се надявам да имам успеха, за който винаги съм мечтала. Както и свое собствено щастие. Но най-вече музиката ми да прави другите хора щастливи", насочва мисли напред момичето с красив и нежен глас.

Участието й в музикалния формат станало като на шега. "Моя близка приятелка, с която пеем заедно и споделяме всички моменти, свързани с музикални изяви, ми изпрати линка и ми съобщи, че са започнали кастингите. Каза, че иска да се запиша да участвам, иначе тя ще ме запише", разказва Хриси. Нещо, за което винаги ще бъде благодарна и щастлива. 

Алжирец пее наша народна песен

Утре също се очаква на сцената да излязат претенденти за победата с вълнуващи истории. Един от тях ще бъде млад алжирец, дошъл в България. Той ще изпълни известна българска народна песен в нестандартен вариант.

В утрешния епизод ще стане ясно и как се е подготвило момичето от публиката - Ивелина Андреева, което водещият Иван Тишев зарадва в края на миналия епизод с добрата новина, че е избрана да се включи в надпреварата.



Още по темата: общо новини по темата: 3573
04.10.2022 »
24.09.2022 »
21.09.2022 »
18.07.2022 »
16.07.2022 »
16.07.2022 »
предишна страница [ 1/596 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: