Морската общественост излиза на протест срещу продажбата на спасителен кораб "Перун"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:17 / 19.02.2020
1274
Днес от 10.30 до 11.30 часа пред сградата на Морска администрация във Варна предстои мълчалив протест под мотото "Стига черни забрадки за моряшките майки", припомня Varna24.bg.

"Не сме забравили трагедиите с корабите "Хера", "Ванеса", "Толстой".

Ние, организаторите на мълчаливия протест «Булсар» и  «Моряшкия професионален съюз», с подкрепата и на присъединили се други НПО, каним членове на екипажа на "Перун", родители и близки на морски труженици, на загинали в морето хора и всички които споделят, нашата тревога за състоянието на българската морска безопасност и по конкретно морското спасяване.

Отбелязваме присъединилите се към Протеста организации от Бургас, като «Съюзът на моряците ветерани", НМА "Свети Никола" начело с кдп Христо Мушков и контраадмирал Симеон Цеков, "Българско кадетско братство" с председател к.1р. (р) Димитър Петлешев и всички които считат, че за да се намалят трагедиите край люлченото ни море, трябва да бъде възстановена морската спасителна служба във формат, както тя беше до преди 1990  година и да се извади от състава на МТИТС, за да се избегне сегашния конфликт на интереси и условия за корупционни практики.

В момента това което се извършва с универсалния спасителен кораб «ПЕРУН» от ИАМА и МТИТС, структурите, които позорно държаха  кораба извън експлоатация цели 12 години, а имат безочието  скръбно да го одумват, оплакват и уверяват, че бил «негоден». Перун е даден на търг за продажба на цена около три пъти по ниска от пазарната за скраб, както  и много други неверни неща", се посочва в писмо, изпратено до медията ни преди дни. 

Повече за мотивите на протеста вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
19.02.2020 Кап. Герчев: С продажбата на "Перун" България ликвидира окончателно Националната си спасителна служба!
17.02.2020 Настояват прокуратурата спешно да спре продажбата на спасителен кораб
"Перун"
Още новини от Национални новини:
Над 2 млрд. лева дължим на банките за кредити, които не можем да ...
От мрежата: Колоната е около 12 км, хората пият кафе край пътя
Георги Господинов се сбогува с Пол Остър
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Депутатът с осемте самолета вече не е част от ПП
"Ние, потребителите": Скандална нелоялна практика на туроператор


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).