Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Морски експерти от цял свят ще обсъждат корабоплаването у нас
Автор: Пламена Николова 10:48 / 15.07.2019Коментари (0)1050
©
България отбелязва 20 години от установяването на услугите по управление на корабния трафик и информационното обслужване на корабоплаването у нас. Поводът ще събере на международна конференция в град Варна представители на най-големите български и световни организации в морския бранш на 17.09.2019 г. Организатор на събитието е  Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура".

България е сред водещите държави по дигитализация на пристанищните услуги, както и по отношение на изпълнението на най-новите нормативни и технически изисквания към системите за безопасност и управление на процесите и информационните потоци в морския транспорт. Страната ни се намира в световния авангард, що се отнася до усвояване и внедряване на иновативни научни и технически достижения в областта на водния транспорт.

Откакто през 2008 г. дейността по управлението на корабния трафик и информационното обслужване на корабоплаването започва да се изпълнява от Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура",  са внедрени едни от най-съвременните и високотехнологични системи. България става първата държава в Черноморския регион, изградила интегрирана информационна система за управление на корабоплаването.

Развитието на системите, осигуряващи морски и речни навигационни услуги, през годините става все по-динамично. Внедрени са множество модерни и иновативни технологии от най-висок клас. Към момента Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура“ работи с едни от най-съвременните системи за управление на корабния трафик, които предоставят възможност за непрекъснат обмен на информация между участниците в транспортния процес, както и в цялата логистична верига.

С цел подобряване конкурентоспособността на морските пристанища, в процес на изграждане е и система за електронен обмен на информация. Тя ще свързва множество информационни системи и ще позволява интелигентен и сигурен обмен на данни между всички заинтересовани страни. Внедряването на новата система ще бъде поредната крачка в развитието и модернизирането на българските пристанища, които, благодарение на непрестанните инфраструктурни подобрения, могат да се похвалят с визия на европейско ниво.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: