Мощен протест на работещи в заведения блокира възлово кръстовище във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (12)
16:35 / 21.10.2021
1033
Мощен протест събра стотици, работещи във варненските ресторанти и хотели пред Община Варна днес, предаде репортер на Varna24.bg.

Протестът е организиран от Сдружение на заведенията и подкрепен от Варненска асоциация на ресторантьорите и хотелиерите. 

Рамо до рамо застанаха собственици, готвачи, сервитьори, бармани и чистачи, за да заявят категоричното си несъгласие с въвеждането на зеления сертификат и новите мерки, които ги обричат на глад.

"Ние не сме плодове и зеленчуци, да ни сертифицирате, че и срок на годност да ни слагате!", гласеше един от ръчно написаните плакати на протестиращите. Друг пък заявяваше: "Свобода! Не искаме игла!"

"Не можем да работим с 20% ваксинирани българи, като не е ясно колко от тях  ще седнат в заведение. Всички, които са работили на "светло" и са плащали на държавата данъци и осигуровки за работниците си, заслужават подкрепа от държавата, вместо извиване на ръце и затриване на бизнеса. 

Колеги обикаляха седем лаборатории, които ни бяха посочени от РЗИ-Варна вчера, в които се твърдеше, че ще има безплатни тестове. В нито една такива до вчера не бяха доставени. Освен това не зная какво им е безплатното, като изследванията струват между 30 и 35 лева", сподели управителка на заведение.

Сред протестиращите бе забелязан и кметъла Цонко Цонков, който се присъедини към шествието, което блокира за кратко кръстовището пред Община Варна.

Протестът бе охраняван от служители на реда, които блокираха движението, докато хората се изтеглят до слънчевия часовник на входа на Морската градина. 

Както медията ни информира, протестите ще продължат всеки ден от 15 до 17 часа, когато заведенията в морската столица масово ще затварят, за да подкрепят техните служители исканията на бранша за нормални условия на работа в създалата се ситуация.

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (12)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).