Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мощна подкрепа за Румен Радев! Вижте кои известни и успели българи го поискаха отново за президент!
Автор: Екип Burgas24.bg 20:46 / 27.09.2021Коментари (8)1487
Учредиха Инициативния комитет, който издигна настоящия президент Румен Радев и неговия вицепрезидент Илияна Йотова за втори мандат. В него участват над 180 души, стана ясно при откриването за учредителното заседание.

В залата присъстваха и самите бъдещи кандидати за президент и вицепрезидент на президентските избори на 14 ноември т.г. Сбирката се проведе в НДК и започна с 45 минутно закъснение с националния химн, който изправи на крака присъстващите. 

"Приемам подкрепата ви като оценка за свършеното до момента, като подкрепа за позициите ни и посоката, която следваме. На фона на срива на доверието в политическата система и институциите, президентството се утвърди като стълб на стабилност и държавност. Дори в най-тежките времена на тотална обсада и непрекъснати атаки и манипулации, ние с г-жа Йотова не се отклонихме от мисията да отстояваме интересите и да сме бариера срещу беззаконието и лобизма. И да задаваме дневния ред по важните въпроси", започна приветствието си настоящият държавен глава.

"Считам, че последните 5 години промениха обществената атмосфера. Антимафиотският консенсус, който се роди на площадите премина в урните. Защото няма нормален човек, който да приеме произвола, корупцията и беззаконието", продължи Радев.

Той смята, че неуспехът на партиите на промяната да съставят работещо правителство е само временен провал. "Защото обществото ни е узряло за промени. Въпрос на време е те да изкристализират в законите и тяхното прилагане", категоричен бе претендентът за втори мандат на "Дондуков" 2.  "Ние ще продължим борбата си за честни избори и нов тип управление с върховенство на правото и пресичане на злоупотребите с власт и кражбите. Само така ще можем да победим бедността и безправието", ангажира се още Румен Радев.

Да подкрепят кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова дойдоха актьорите Цветана Манева, Павел Поппандов и Веселин Плачков, бившата състезателка по стрелба Весела Лечев, журналистите Велислава Дърева, Анна Заркова и Тома Томов, музикантът Иван Лечев, певицата Росица Кирилова, психологът д-р Цветеслава Гълъбова, която дълги години ръководи директор на държавната психиатрична болница "Свети Иван Рилски“.  

Също така зад издигането на Радев застанаха полярният изследовател проф. Христо Пимпирев, председателката на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова, първият български космонавт Георги Иванов, художникът Греди Асса, евродепутатите Елена Йончева и Иво Христов, който е бивш началник на кабинета на президента, както и ген. Михо Михов.

В залата бяха още Филип Станев и Станислав Балабанов от "Има такъв народ". До момента подкрепата си за втори мандат на Румен Радев на "Дондуков" 2 са дали от новата коалиция на бившите служебни министри Петков и Василев "Продължаваме промяната", "Има такъв народ" на Слави Трифонов, АБВ и "Изправи се.БГ". БСП и формацията на Мая Манолова изпратиха по трима свои представители в инициативния комитет. 

За съпредседатели на Инициативния комитет бяха издигнати д-р Гълъбова, Анна Заркова и диригентът Йордан Камджалов.

"Благодаря ви, че ни подавате ръка в този труден момент. Много години загубихме, много илюзии загубихме. Разпадът на институциите и държавността се отрази на всеки един от нас. От нас се очаква да си върнем надеждата", обърна се към инициативния комитет Илияна Йотова. Тя подчерта, че основната им задача е да "върнат справедливостта".

"Уморената от клишета дума народ трябва да получи нови измерения и съм сигурна, че с всички, които ни подкрепят ще намерим новата координатна система на съединението. В криза да говориш за права според някои е лукс, но ние българските граждани си искаме правата. Хората както в страната, така и българите в чужбина искат да се припознават в управлението и да се припознават с делата на държавата", заяви още кандидатът за вицепрезидент.

"Във ваше лице аз работих с един невероятен човек. Вие ме накарахте ме да повярвам в думи като смелост, доблест, принципност. Вие сте човек, който отстоява принципите си и сте решителен за промяна. Независимо дали когато позициите ни се срещаха или бяха различни съм убедена в едно - заедно работихме за България", обърна се тя към президента Радев.



Още по темата: общо новини по темата: 270
22.01.2022 »
22.01.2022 »
22.01.2022 »
22.01.2022 »
19.01.2022 »
19.01.2022 »
предишна страница [ 1/45 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Агентите на ДС отново са получили важна цадача да преизберем фуражката.
+2
 
 
Верно, че е мощна като я гледам тая свиня от лявата му страна. Иначе ясно е, че ще спечелят за съжаление.Нищо добро не ни чака.
+3
 
 
Пази боже това недоразумение да го избере пак матряла .Освен хиперинфлация друго няма да ни чака тогава.Тези "много мощни и известни хора" който са го подкрепили ,всъщност са си стари муцуни комунисти,вкарали ни в не една и две кризи,включително хиперинфация.Ако това е промяната,то аз съм космонавт
+2
 
 
Благодарим за *списъчето - вече ще знаем кои са БОКЛУЦИТЕ и ПРОСТАЦИТЕ сред *елита*!е*ал съм го този елит - червени гниди,агенти на ДС,лизачи и подлоги!
0
 
 
Само комунисти и свързани с тях "нови структури"...От покойния си татко съм запомнил-"Бивш комунист,бившо ченге и бивша к...а НЯМА!!!"Моля ви,запомнете го и вие!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: