Мотористи: Ние сме хора, не донори!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:35 / 18.09.2017
1368
За втора поредна година вчера мотористите почетоха паметта на загиналите на пътя. Инициативата е на социалната кампания "Ние сме хора, не донори", подкрепена от мотоклубове и организации в цялата страна.

Рокери от Пловдив, Асеновград, Пещера, Кричим и Стамболийски с шествие и курбан, почетоха паметта на загиналите и пострадалите мотористи. По традиция този ден се отбелязва в третата неделя на месец септември.

Николай Тончев: "Когато има такива събития, карат в група, а карането в група калява психиката на моториста, защото се спазват правила, които са закон. Веднъж научиш ли се на тези неща, те остават за цял живот, един дисциплиниран водач", съобщава БНТ.

В Благоевград над 20 мотористи се събраха пред така нареченото "Рокерско кафене", а след това се отправиха към местния храм "Успение Богородично" - там беше отслужена заупокойна молитва.

Евгени Айков: "Искаме хората да ни видят, да ни чуят, да са по-внимателни на пътя, да си спазват правилата за движение, за да може всички да сме по-доволни, като се движим по пътищата на Република България".

В Русе панихидата премина под наслов "Животът винаги е с предимство, независимо на колко колела е". Рокерите, които се включиха в инициативата, призоваха за по-голяма толерантност на пътя.

Светослав Бонапартов - секретар на мотоклуб "The Thunders" - Русе: "Нашият клуб апелираме всички да бъдат разумни - не само водачите на автомобили, но и водачите на мотоциклети, защото напоследък неразумни водачи не се съобразяват с правилника за движение. Всички трябва да бъдат разумни и толерантни на пътя".


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Простреляното в главата 2-годишно дете вече е извън реанимация
Икономист за Закона за хазарта: Случва се нещо много странно. Тов...
Туроператорите нямат право да не приемат рекламацията ни за некач...
Важни съвети за пътуващите по празниците
Слави Трифонов загуби дело за много пари
Проф. Рачев каза какво ще е времето по празниците


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).