Мъж почина след нелеп инцидент

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
19:52 / 04.01.2017
1782
Мъж е починал при трудова злополука на бул. "Цариградско шосе" в София. Инцидентът е станал тази сутрин около 8:30 часа при демонтиране на кофражни кули от осмия етаж и подготовката им за сваляне от товарната рампа, съобщи Нова телевизия. На товарната рампа са поставени и подготвени за сваляне две кофражни кули. 

Загиналият работник остава на рампата, за да закачи кофражните кули на куката на кулокрана чрез гореописаното товарозахващащо приспособление. По писменото обяснение на краниста при позиционирането на кулокрана към кофражните кули, загиналият работник посяга към люлеещото се товарозахващащо приспособление, загубва равновесие и пада от товарната рампа заедно с една от кулите.

След злополуката обектът е проверен от инспекторите на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Комисията е направила първоначален оглед на местопроизшествието, получила е писмените обяснения от свидетелите, обследвала е условията, при които е експлоатирано повдигателното съоръжение и е проверила документите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).