Мъж "помогна" на възрастна жена като й открадна парите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:30 / 08.09.2021
484
Криминалисти от Нови пазар установиха за броени часове извършител на кражба на парична сума от възрастна жена, съобщиха от пресслужбата на полицията. Вчера, малко след 13:30 часа в полицейското управление в града 86-годишна жена съобщила, че ѝ е открадната парична сума. Пред униформените обяснила, че си получила пенсията, седнала на пейка в града, и след като се прибрала установила, че липсват 150 лева. Полицейските служители я разпитали по-подробно от къде е минала, с кого е разговаряла.

Разказала, че след като си получила пенсията  седнала на пейка, за да си почине. Портмонето с парите й било в торбичка, а торбичката била до нея.  На пейката седнал непознат мъж,  който я заприказвал. По време на разговора я посъветвал да не си държи парите така в торбата, за да не й ги вземе някой. "Помогнал“ ѝ като ги извадил от портмонето, подал  ги и я "посъветвал“ да ги прибере в джоб на дрехата си, за да са на сигурно място. След като се прибрала в дома си жената установила, че парите са със 150 лева по- малко. След получения сигнал веднага са предприети действия за установяване на извършителя.

Проведените оперативни мероприятия дали резултат и малко по-късно  авторът на кражбата, 50-годишен местен жител бил установен  и разпитан. Парите били в него, предал ги доброволно. Униформените ги върнали на 86-годишната жена. Работата по документиране на престъплението продължава.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).