Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мъжът, който разби МОЧА: Реших да го поударя с чука, мога да го съборя целия
Автор: Екип Burgas24.bg 15:23 / 13.04.2023Коментари (1)798
©
Получих призовка да се явя в 1-во РПУ, но оттам ми се обадиха да изчакам, щели да ми се обадят допълнително. Оттогава мина месец, никой не се обажда. Допускам, че са изчакали да минат изборите, да не се повдига вниманието около този случай, но и до ден днешен никой не се обадил. Това заяви в интервю пред "България днес" Светлозар Раянов. Той е мъжът, който в навечерието от годишнината на руската инвазия в Украйна счупи с чук плочата на Паметника на Съветската Армия.

Раянов коментира, че Столична община е поискала монументът да бъде прехвърлен към държавата, но това не е станало, "защото областният управител е определено проруски настроен". Той обаче се надява, ако бъде съставено правителство, да има движение по казуса с МОЧА.

На въпрос дали решението му е било спонтанно, мъжът споделя, че дълго го е обмислял. "Участвал съм през годините в няколко протеста за премахването на този паметник, но винаги с цивилизовани средства, с плакати... Не се случи обаче нищо и накрая, особено като започна войната в Украйна, нетърпимостта ми преля всякакви граници и реших да го поударя с чука. Ако имах време да го поочукам повече, мога и да го съборя целия. Изобщо не се самохваля. Но ми беше ясно, че там има много охрана и камери, не исках да ме хващат, исках просто да отстраня плочата", подчерта Светлозар Раянов.

Мъжът разкрива също, че паметникът от вътре е кух. "Достатъчно е със строителен къртач да се разбие една от носещите колони и той ще падне", допълва той.

Раянов направи и предложение, ако бъде премахнат ПСА, да се направи нещо като увеселителен парк. "Чувал съм, че на това място, когато още е била Княжевската градина, е имало детска площадка. Защо сега там да не се направят атракциони с люлки, с виенско колело, с въртящи се кончета, с различни увеселителни съоръжения", заключи събеседникът.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: