На български виртуоз на пианото му предстои голямо участие във Виена

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:28 / 12.11.2019
924
Българският пианист Мартин Иванов ще изпълни всички 19 унгарски рапсодии от Ференц Лист. Това ще се случи на 15 ноември във Виена, а произведенията ще прозвучат само в една концертна вечер.

Събитието ще се проведе в популярния Музикален салон на “Bank Austria“ – красива барокова концертна зала в центъра на града. Неговата съпруга – цигуларката Мария Рамалчанова, която е и мениджър на Иванов, разказва, че подобно нещо не се е случвало от около 30-40 години. Или поне няма регистрирано такова мероприятие.

Щастливи са, че Мартин ще представи една виртуозна програма, за която се изисква много талант, музикалност и работа. Обстановката ще бъде разчупена, а инструментът ще бъде в центъра на помещението. Така публиката ще има по-голям визуален контакт с изпълнителя.

Организаторът допълни, че са насочили вниманието си и към критици, колеги и диригенти, за да оценят уникалността на проекта. Според нея Мартин пише история и това са обективните факти, предава БНР.

Творецът обяснява, че детството му е свързано с голяма част от тези произведения. Слушал ги е в различни интерпретации или ги е изпълнявал самият той. Сега ги е записал и предстои да излязат в четвъртия му албум. И допълва:

"Този проект е с изключителна техническа трудност, огромно предизвикателство е за мен и много се вълнувам. Това събитие е и повод да отбележа 10 години, откакто живея и развивам своята кариера във Виена".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Един милион българи потеглят
Д-р Илиев: Спрете със струпването на хора край бебето
Студентски стол стана хит: Салата за 1,50 и основно за 3 лв.
Сериозен проблем по морето
Как да взимаме по-висока пенсия?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).