Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
На дълъг път с електричка, възможно е и в България
Автор: Екип Burgas24.bg 09:30 / 12.07.2022Коментари (0)422
©
Зарядната мрежа е основен фактор за развитието (или не) на електрическата мобилност по света. Ние също не правим изключение. Проучване на кореспондентите на агенция БТА дава доста добра картина каква е ситуацията извън София.

В Пловдив има общо 36 зарядни станции. От тях 10 са за бързо зареждане. Всички станции са частни - на бензиностанции, хотели, търговски центрове и вериги, и фирми.

В Разград работят две зарядни станции - едната е на паркинга до Археологическия резерват "Абритус" и е удобна за използване и от преминаващите туристи от съседна Румъния и други държави. Втората станция е на паркинга до Средношколското общежитие.

По инициатива на НСОРБ и Електроенергийния системен оператор (ЕСО) през февруари беше подписан меморандум за разширяване на зарядните станции за електрически автомобили и плъгин-хибриди в общините. Според председателят на УС на НСОРБ и кмет на Велико Търново Даниел Панов, чрез използването на преносната мрежа и елементите на техническата инфраструктура на ЕСО ще бъде възможно локации за зареждане да бъдат обособени във всяка една точка в страната.

Предвидени са 125 млн. лева за зарядна инфраструктура до 2027 г.

В областния град Монтана все още няма зарядни станции за електрически автомобили. В региона има изградени две зарядни станции, като и двете са в курортния град Вършец – едната в хотел, а другата в завод.

В Ямболска област към момента има изградени три зарядни станции за електромобили – в два автосервиза в Ямбол и Елхово, и на бензиностанция на автомагистрала "Тракия“. В региона обаче вече има заявен инвеститорски интерес за изграждане на мрежа от зарядни станции, съобщи областният управител на Ямбол Васил Александров. Предвидено е първото зарядно устройство от мрежата да бъде монтирано в непосредствена близост до сградата на областната управа.

От кметството в Русе съобщават, че в града има една действаща зарядна станция-паркомат, собственост на общината. Предстои изграждането на още шест, като от местната управа нямат информация за броя на частните зарядни станции в града. Русенска фирма произвежда и изгражда безплатни зарядни станции за електрически автомобили. Фирмата се е насочила към изграждане на бавни зарядни станции като до момента има изградени около 50 в страната и 7-8 в Русе.

В област Смолян има бързи станции в Смолян и Пампорово, като междувременно се водят разговори за изграждане в общините Девин, Рудозем и Златоград.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: