Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
На празничния 1-ви ноември: Бъдещи будители за учителската професия 
Автор: Екип Burgas24.bg 12:49 / 01.11.2023Коментари (0)544
©
Днес честваме деня на народните будители! 1-ви ноември е ден, в който почитаме личности, останали в историята на страната ни и съзнанието на народа ни като видни и безценни културни дейци. 

На този светъл празник не просто се обръщаме с гордост към миналото, а спираме поглед и в настоящето, за да благодарим на съвременните ни будители. 

Празникът на народните будители е важен ден за всички, посветили живота си на образованието и каузата да преподават, ограмотяват и наставляват новото поколение. 

Ето какво имат да кажат на този ден за учителската професия бъдещите будители, възпитаници на Софийски университет "Св. Климент Охридски", изучаващи специалност "Българска филология".

"Учителите са ключовата връзка между знанието и учениците. Те не само дават информация, но и формират характери, вдъхновяват, насърчават креативността и развиват умения. Те са втори родители и са не по-малко важни от родните.Техният принос е от решаващо значение за формирането на бъдещите лидери, учени, хора на изкуството и като цяло граждани.

Денят на будителите ни напомня за това, че образованието е коренът на развитието на нацията. Учителите се сблъскват със значителни предизвикателства, но техният труд и посвещение се отразяват на бъдещето на децата и обществото като цяло. Затова на този ден ние трябва да изразим благодарността си към учителите, които обогатяват нашия живот със знание и мъдрост.

Тяхната роля не може да бъде надценена и този ден е чудесна възможност да ги почетем и да си припомним важността на образованието във всяко общество. Защото образованието е човешко право, което в недалечното минало е било само една мечта и почти недостижима цел, а днес то е достъпно и това трябва да ни кара да се отнасяме отговорно към благото да бъдем просветени! Весел празник на всички будители-вдъхновители!", сподели размишленията си бъдещата филоложка Елица Парапунова. 

"На учителите се пада една от най-важните роли в развитието на децата. Негова работа е да създаде любов преди всичко към знанието. Ние имаме за цел да събудим тяхната любознателност и да ги научим да откриват отговорите на всички свои въпроси, защото любознателното дете се превръща в буден човек", каза за професията си младата учителка по български и английски език Ралица Василева. 

"Да си учител означава да бъдеш пример за своите ученици и да ги насърчаваш да бъдат отговорни, креативни и любознателни. Трябва да имаш ясна визия за ролята си в обществото и за това как можеш да допринасяш за неговото развитие всеки ден. Да си учител означава да бъдеш вдъхновение за другите и да ги подкрепяш във всяко тяхно начинание.

Българското училище трябва да бъде мястото, където учениците да могат да получат качествено образование, което да им помогне да постигнат мечтите си. Ценете учителите си, защото те са дали частичка от себе си, за да можете вие да постигнете мечтите си. Вслушвайте се в своите учители, защото с всяка своя дума те откриват за вас нови хоризонти.

Да бъдеш учител е чест, но и отговорност. Това е начин на живот, който изисква постоянно самоусъвършенстване и ангажираност. Да бъдеш учител е да бъдеш човек за хората", споделя бъдещият учител по български език и литература Георги Владимиров.

"Една от най-желаните професии напоследък е учителската професия. Освен увеличението на заплатите в последните години, поколението ни е мотивирано и от това, че осъзнава колко е удовлетворяващо да даряваш знания. В допълнение, 56 дни отпуск са си една доста стабилна почивка", разкрива ни за мотивацията на младите възпитаничката на Алма Матер, Антонина Нго.

Илиана ПЕНОВА



Още по темата: общо новини по темата: 49
01.11.2023 »
01.11.2023 »
01.11.2023 »
01.11.2023 »
01.11.2023 »
01.11.2023 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Изграждането на АМ "Тракия"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: