Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
На първо четене: Махат пътните знаци, предупреждаващи шофьорите за камери
Автор: Екип Burgas24.bg 11:16 / 14.06.2017Коментари (31)1129
©
Със 165 гласа "за", 0 - "против" и 26 "въздържал се", парламентът прие на първо четене промените в Закона за движението по пътищата. Вносителите посочват, че основната цел на предложените промени е постигането на превантивен и възпиращ ефект върху всички водачи на моторни превозни средства (МПС), участващи в движението по отношение спазване на ограниченията на скоростта. 

В тази посока е предложението за отпадане на точка 8 от член 165, ал. 2 в закона, което води до премахването на пътен знак Е24, който уведомява водачите за наличието на камери, които засича скоростта на движение или т. нар. автоматизирани технически средства или системи (АТСС). 

Според вносителите, когато водачите биват уведомявани чрез поставянето на знак пред полицейския автомобил, оборудван с АТСС, те намаляват скоростта само в зоната на знака и след това продължават движението си с превишена скорост. В мотивите на предложението се посочва, че по този начин се губи възпитателният ефект върху всички шофьори и се развива чувство за безнаказаност.

Аргумент в подкрепа на законопроекта е и статистиката на МВР, според която през последните години като основна причина за настъпване на тежки ПТП с пострадали и убити е движението с несъобразена или превишена скорост. 

С изменението на друга разпоредба от закона се предвижда при изпълнение на функциите си, определените от министъра на вътрешните работи служби да имат право да извършват контрол по спазване на правилата за движението по пътищата с автомобили, оборудвани със средства за аудиозапис и видеозаснемане, като контролът ще се осъществява само в обхвата на средствата за видеозаснемане.

Предлага се по-тежка мярка за собствениците, които предоставят автомобила си на неправоспособни водачи. Предложението в тази посока е свързано с прекратяване на регистрацията на пътно превозно средство за срок от 6 месеца до една година.



Източник: Агенция "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Може и името да махнат то и без това стана БУЛГАРИСТАН....и все се чудя хората извън бг как живеят супер само при нас е е*аси батака всичко....
0
 
 
Правилно. Аз съм за това. И не ми излизайте с думите, че единствената цел била да се пълни хазната! Карайте по правилата и хазната ще е празна смешници! Ама навсякъде в Европа имало знаци... Навсякъде в Европа по пътищата умират 4 пъти по-малко хора. Сравнението е безмислено!
0
 
 
Който не превишава скоростта това не го притеснява. Тарикатите да се притесняват.
-1
 
 
знаците за огран8чение на скоростта ще махат ли
-4
 
 
моето мнение е че табелите трябва да останат :) ..... голямото НО е ..... че не ме интересува толкова много ...... ако тази мярка даде резултати ще си променя мнението :) трябва да се гледа коя мярка намаля скоростта ефективно както и процента на жертвите по пътя :)
+4
 
 
И какво от това, че се крият?На кого пречи това, че са в храстите?Явно на онези, които нямат респект от законите.Тези са недисциплинирани, не само на пътя, такива са и на работното място, и на обществено място, на главната, в леглото, а и децата им се учат от тях и стават поредните наглеци и убийци на пътя.Нека някой да ми опише какво му пречат полицайте като са в храстите!
-3
 
 
Явно целта не е хората да намаляват в опасните участъци, където има знак за камера, а да се крият пак като партизани по храсталаците и да пълнят хазната! В цяла Европа има предупредителни табели за камери!
-1
 
 
Много бързо ще се сетите защо ги въведоха първоначално ;)
0
 
 
Преди години сложиха знаците предупреждаващи за камера на пътя, защото така е в Европа, а сега ще ги махат. Пътувал съм в Германия и Англия. Там даже има маркировка на пътя, която предупреждава за наличието на камера, а тук ще се дебнем... Явно ХАЗНАТА трябва да се пълни...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: