Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Началникът на отбраната: Сухопътните войски вдъхват увереност със способностите и възможностите си за реакция
Автор: Екип Burgas24.bg 17:33 / 20.10.2022Коментари (0)566
©
"С действията си Сухопътните войски вдъхват увереност, че в тази сложна обстановка са на мястото си, способни са и могат да реагират. Те действат като истински военнослужещи и в интерес на обществото“. Това заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов днес, 20 октомври, на заключителния етап на командно-щабното учение "Балкан 22“. Той поздрави командването и личния състав на Сухопътните войски за планирането, организирането и провеждането на учението.

"Балкан - 22“ е в унисон със задачите, които изпълняват Сухопътните войски, както и с ролята и мястото на Българската армия в осигуряване на отбраната и националната сигурност“, категоричен беше адмирал Ефтимов. Той изказа благодарност на командира генерал-майор Михаил Попов и неговия заместник бригаден генерал Николай Караиванов за това, че с действията си водят организирано и планомерно целия сложен механизъм на Сухопътните войски.

"Показахме, че Сухопътните войски могат да изпълняват задълженията, възложени им от Конституцията, и то, основното – за защита на териториалната цялост на страната. Въпреки че техниката ни не е най-новата, тя е в изправност и с нея се поразяват успешно набелязаните цели. Имаме достатъчно боеприпаси и амуниции за нея“, заяви командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, който е планиращ офицер на учението. Той благодари за професионализма, желанието и чувството за отговорност на целия личен състав на Сухопътните войски.

Заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов, който е и провеждащия офицер на "Балкан - 22“, акцентира върху участието на модернизираните танкове Т-72. "Новата техника предполага и нови изисквания към нас и много подготовка. По-големите

възможности изискват по-голяма натренираност и повече знания“, подчерта той.

Двустепенното командно-щабно учение "Балкан -22“ с войски за реални действия на местността се провежда от 13 до 20 октомври 2022 г. на учебните полигони "Корен“ и "Сливница“ и в пунктовете за постоянна дислокация на формированията. В него участват военнослужещи от Командването и щабовете на формирования от Сухопътните войски, както и сили и средства от състава на Военновъздушните сили и Военномедицинска академия.

Темата на учението е "Участие на формированията от Сухопътни войски в отбранителна операция в състава на сухопътния компонент", а основната цел - да се повиши сглобеността и да се усъвършенстват способностите на щабовете при планиране и провеждане на отбранителна операция в състава на сухопътния компонент, както и ефективното управление на формированията.

В рамките на командно-щабното учение "Балкан - 22“ се проведоха осем ротни тактически учения, пет ротни тактико-специални учения, едно батальонно тактическо учение и две тактически учения с бойни стрелби (ТУБС) с наименования "Верея - 22“ и "Пирински страж -22“, в които участваха над 1500 военнослужещи и около 500 единици бойна, специална и транспортна техника. В ТУБС "Верея - 22“, което се проведе на учебен полигон "Корен“, участва механизиран батальон от състава на 2-а механизирана бригада“. ТУБС "Пирински страж - 22“ се проведе на учебен полигон "Сливница“ и в него участва механизиран батальон от 3-о Бригадно командване.

Днес в командния пункт на учението присъстваха висши офицери от Въоръжените сили. След брифинга та провеждащия учението бригаден генерал Николай Караиванов за целите и задачите на учението на "Балкан-22“, чрез видеоконферентна връзка от полигоните "Корен“ и "Сливница“ бяха наблюдавани настъпателните бойни действия на механизираните формирования на 2-а механизирана бригада и на 3-о Бригадно командване.

След приключване на учението от днес, 20 октомври, до 22 октомври по националната пътна инфраструктура ще се извърши придвижване на военнослужещи и военна техника, участвали в ученията, от учебните полигони "Сливница“ и "Корен“ към пунктовете за постоянна дислокация на формированията в гарнизоните Враца, Мусачево, Стара Загора, Асеновград, София, Благоевград и Сливен.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: