Началникът на отдел "Киберпрестъпления": Ще има още задържани!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:35 / 19.11.2022
473
13 души бяха задържани вчера при акция срещу разпространяването на порнографско съдържание с участието на деца. В акцията участваха над 30 следователи, над 30 полицаи и над 60 жандармеристи.

"От около месец тези 13 души бяха най-активни в мрежата при споделянето на порнографски материали с непълнолетни и малолетни лица“, обясни началникът на отдел "Киберпрестъпления" в Националната следствена служба Светослав Василев.

Той допълни, че ще има още задържани хора.

"Може би под 20% от тях. При повечето от тях има много задръжки от преминаването от виртуалния към реално посегателство спрямо малолетни и непълнолетни лица“, обясни началникът на отдел "Киберпрестъпления" в Националната следствена служба.

Той допълни, че деца стават жертва на подобен тип престъпления, когато те биват оставени сами от родителите си и когато няма изградена връзка на доверие между тях.

"Родителите не разбират, че нашите деца живеят в свят, който е доста по-опасен от този, в който ние сме били деца. Предизвикателствата пред тях са много. Навсякъде могат да станат жертви“, каза Светослав Василев пред bTV.

Той добави, че законодателството ни е изключително остаряло.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
21.11.2022 Осъден педофил отворил парти център за деца
19.11.2022 Сийка Милева: Повдигнати са обвинения на задържаните за разпространение на детско порно
Още новини от Национални новини:
Правото на пенсия според различните категории труд
Започва празната седмица
Голямото прибиране: Очаква се засилен трафик у нас
Главчев: България е имала, има и ще има велики воини
Без военен парад на 6 май
Стотици хиляди българи празнуват днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).