Национална мрежа за децата връчи наградите "Златна ябълка"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:36 / 01.06.2021
982
Национална мрежа за децата  организира за единадесета поредна година наградите "Златна ябълка“, които се присъждат на личности, организации и институции, допринесли със своята работа за подобряването на живота и благосъстоянието на българските деца.

Наградите бяха връчени на 31-ви май, на специална церемония, която се проведе на живо и онлайн. Водещи на събитието бяха радиожурналистът Драгомир Симеонов и Жанет Хаджиева и Аделина Налбантова от младежка мрежа "Мегафон“.

Наградите "Златна ябълка“ се присъждат в категориите "Герой на децата“, "Детска организация“, "Училище“, "Болница“, "Община“, "Журналист“, "Благотворител“ и Награда за цялостен принос.

"Преди 11 години не сме си представяли, че наградите "Златна ябълка“ ще се превърнат в едно от най-значимите събития в навечерието на деня на детето 1 юни, в което се отличават героите на децата през изминалата година.“ - каза Георги Богданов, изпълнителен директор на Национална мрежа за децата

Национална мрежа за децата заедно с няколко номиниращи организации връчи посмъртно наградата "Герой на децата“ на д-р Адил Кадъм, посветила себе си на лечението на децата и активен участник в Националната гражданска инициатива за създаването на нова детска болница.

11-тото издание на наградите "Златна ябълка“ получи общо 54 номинации.

Категориите "Герой на децата“ и "Детска организация“ бяха отворени за номиниране и гласуване от цялата общественост, като тази година своя вот дадоха над 2000 участници.

В останалите категории номинации по регламент подават 140-те организации членове на Национална мрежа за децата. В журито, което пое трудната задача да избере победителите, участваха: Александра Мирчева – Коалиция Образование 2030, Юлияна Колева – Национално сдружение на общините в България, Елена Атанасова - УНИЦЕФ България, Алексей Пампоров - социолог от "Института по философия и социология“ към БАН, журналистът Лора Филева,  доктор Бояна Петкова – създател на фондация "Ида“, Красимира Величкова – директор на Български дарителски форум. Младежите от "Мегафон“ също участваха в журито и представиха младежкия глас.

По време нa церемонията на "Златна ябълка“ 2021  Национална мрежа за децата представи Сертификата "Компания - приятел на детето", който се връчва на компании, които развиват подкрепящи политики в полза на децата и създават благоприятна среда за своите служители с деца и техните семейства. Георги Богданов – изпълнителен директор на Национална мрежа за децата и д-р Джейн Муита – официален представител на УНИЦЕФ за България, връчиха  първите сертификати. 

Победителите в "Златна ябълка“ 2021 са:

В категория "Училище“ : 90 СУ “ Ген. Хосе де Сан Мартин“, град София

В категория "Община“: община Луковит

В категория "Благотворител“: "Дженерали Застраховане“

В категория "Журналист“: Надежда Цекулова

За втора поредна година  награда за болница не беше присъдена

Награда за цялостен принос: Георги Апостолов

В категория "Детска организация“: Фондация "Герои на времето“ (TimeHeroes)

Специална награда "Герой на децата“ - Доктор Адил Кадъм, посмъртно

"Герой на децата“: Елица Узунова

Повече информация за номинираните и наградените на "Златна ябълка“ можете да намерите на http://1june.nmd.bg/

Национална мрежа за децата е най-голямото българско обединение на граждански организации и активисти, които работят в полза на децата. Повече от 140 хиляди деца и над 76 хиляди семейства годишно получават подкрепа от нашите организации и професионалисти www.nmd.bg

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Главчев: България остава последователна в подкрепата си за Украйн...
В този наш затвор няма да има решетки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).