Над 164 000 таблетки от пет вида лекарства задържаха митничарите в района на "Дунав мост" 2

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:47 / 05.07.2022
583
Митнически служители задържаха в района на ГКПП Дунав мост – Видин над 164 000 лекарствени таблетки, съдържащи вещества от Списък III на Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични, съобщиха от Агенция "Митници". На 21.06.2022г. около 14:00 часа митническите инспектори от сектор "Борба с наркотрафика – Лом“ в ТД Митница Русе спират за проверка излизащ от страната товарен автомобил чужда регистрация. Шофьорът заявил, че превозва лекарства за Западна Европа и представил транспортни документи и опис, без подробно описание на медикаментите.

При щателна проверка митническите служители установили, че товарът е от пет различни вида лекарства, съдържащи  активни вещества, включени в Списък III на Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични. Лекарствата са с опаковки за сръбския и европейския пазар и представляват 7959 кутии с общо 164 710 таблетки.

Към момента на проверката и в хода на последващите действия не е представено разрешение за търговия с лекарства, включени в Списък III на Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични в рамките на ЕС.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница Русе под надзора на Окръжна прокуратура – Видин.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).