Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Над 2 милиона лева събра "Българската Коледа"
Автор: Екип Burgas24.bg 16:39 / 26.12.2017Коментари (2)1820
©
Благотворителната инициатива на държавния глава "Българската Коледа" в подкрепа на спасения детски живот продължава. Над 2 милиона лева достигна набраната сума за петнадесетото издание на кампанията след края на благотворителния спектакъл, който се състоя навръх Коледа в Народния театър "Иван Вазов" под патронажа на президента Румен Радев.

Към момента са изпратени над 484 000 дарителски SMS на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията, която беше обявена от президента Румен Радев в началото на декември. Оттогава досега в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили близо 1 525 000 лв., a над 16 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg. Набирането на дарения в рамките на кампанията е целогодишно.

На благотворителния спектакъл "Българската Коледа" присъстваха президентът Румен Радев, Цвета Караянчева, председател на Народното събрание, Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит, Росен Плевнелиев, президент на Република България (22 януари 2012 - 22 януари 2017), дипломати, лекари и много деца на "Българската Коледа".

В подкрепа на спасения детски живот на сцената на Народния театър излязоха изявени български музиканти, певци, танцьори, актьори, спортисти и журналисти. Тази година концертът бе реализиран от екипа на "Dream Team Productions" и излъчен пряко по Българската национална телевизия, Нова телевизия и Българското национално радио.

Васил Найденов, Орлин Горанов и Еделина Кънева, група "БТР" и група "Фондацията", Михаела Филева, Графа, Криско, Миро, Поли Генова, Васил Петров, Орлин Павлов, Мариана Попова, Михаела Маринова, както и възпитаниците на Национално училище за танцово изкуство в София, детска вокална група "Бон-Бон", Фолклорен танцов ансамбъл "Пламъче", Софийска филхармония и хора към Национален фолклорен ансамбъл "Филип Кутев" посветиха своите изпълнения на изпадналите в беда деца и призоваха за подкрепа.

Като застъпници на "Българската Коледа" на сцената излязоха и журналисти от трите национални телевизии. Сред застъпниците, които призоваха за съпричастност към децата в беда бяха актрисата Мартина Вачкова, тенисистът Григор Димитров, лекоатлетката Ивет Лалова, сноубордистите Александра Жекова и Радослав Янков, алпинистът Боян Петров, волейболистите Радостин Стойчев и Владимир Николов, лекоатлетката Мирела Демирева, един от най-добрите български състезатели по тенис на маса - Денислав Коджабашев, съзтезателката по художествена гимнастика Невяна Владинова, актрисата Десислава Бакърджиева, актрисата Яна Маринова и спортният журналист Иво Иванов.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да кажат сега къде са? Какво са купили с тях. Не да подаряват апаратури на болниците и после да искат луди пари за прегледи и операции с тези апаратури. Искам да видя децата, на които лично са дали пари и са ги излекували. Защото всички кампании са лъжливи, не се оползотворяват по предназначение парите. Аз лично не давам и лев на фондации и разни такива инициативи като тази, защото дадохме за наводнението във Варна доста пари и не разбрах какво се случи там. Потънаха някъде парите. В Хитрино-какво се случва?
0
 
 
Строг контрол, за да отидат по предназначение!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: