Над 200 деца в 7 града получиха безплатен урок по музика по време на "Rockschool на колела"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:42 / 02.10.2022
582
Над 200 деца и младежи се възползваха от възможността да получат безплатен урок по музикален инструмент като част от проекта "Rockschool на колела". Уроците се проведоха през летните месеци в най-популярните публични пространства на градовете Самоков, Ботевград, Перник, Кюстендил, Елин Пелин, Дупница и Чепеларе. 

"Rockschool на колела" е проект на фондация "Музика за България“ и най-голямата музикална школа в България Rockschool, а целта му е да адресира културната изолация и липсата на музикално обучение в по-малките градове. Екипът от квалифицирани преподаватели пътува до всяко едно от населените места, за да обучи напълно безплатно и да предаде любовта си към музиката на всички желаещи. Така децата и младежите се докосват до различни инструменти и се провокира тяхното любопитство към музиката, но и към културата и себеизразяването чрез изкуство.

Уроците, които преподавателите по проекта организираха по места, бяха по китара, цигулка, пиано и ударни инструменти, а интересът към тях беше не само от децата, но и от по-големите им придружители. Това може само да ни радва, защото музиката е универсален език за общуване, независимо от възраст, пол, национална принадлежност.

Фондация "Музика за България“ реализира проекти в обществена полза, а мисията й е да развива музикалното образование и култура и да предоставя иновативни възможности на всеки, който желае да се занимава с музика.

Сред най-значимите инициативи на организацията са:

"Виждам чрез музика“ – програма за адаптирано музикално образование на незрящи деца и младежи

"Музикален акселератор“ – програма за развитие и подкрепа на млади български музиканти

"Музикално обучение за украинските деца“ – безплатни музикални уроци за деца бежанци

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Борисов: Петков казваше "Тагарев е нашето знаме", сега го няма в ...
Педиатър успокои: Ваксината за коклюш е напълно безопасна за брем...
Страната ни с рекордно нисък износ на ток за първите месеци: Спад...
Доклад на ЕК буквално ни уби с констатация за разликата бедни-бог...
Бричката: Кола, произведена през 2015 г., е възможно да замърсява...
Азерите могат да ни доставят допълнително природен газ, имат инте...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).