Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Над 40 000 нарушения по пътищата
Автор: Екип Burgas24.bg 10:14 / 22.05.2020Коментари (0)647
©
Приключи обявената специализирана полицейска операция, насочена само към контрол на водачите за скоростни режими

"Резултатите са показателни, че след приключването на извънредните мерки хората тръгнаха по пътищата и се нарушава този режим. Установени са 42 хиляди нарушения за превишена скорост, като над 25 хиляди от тях са в населените места", каза главен инспектор Николай Крушарски от Пътна полиция ГДНП.

За предстоящите празници Пътна полиция ще подпомага движението при необходимост, като се включва да регулира самото движение, за да могат гражданите да напуснат градовете и да се придвижват по-лесно и по-безаварийно. "Това е основната задача на колегите, която ще бъде за днес и през почивните дни", добави Крушарски.

Днес и в понеделник контролът преди всичко ще бъде насочен към подпомагане. "Сериозен ще бъде през останалото време, говоря за почивните дни, на територията на цялата страна сме разпоредили на колегите да участват и да организират специализирани операции, насочени към контрол над водачите, употребили алкохол, наркотични вещества, превишената скорост, тъй като тя е един от основните нарушения, които са причина за тежките пътни инциденти", заяви Крушарски.

Ще бъда създадено реверсивно движение в поска изход от град София на пътя I-1, който е посока Перник. Днес и утре ще бъдат отворени две ленти в посока изход и една лента посока вход, обратното ще стане в понеделник – две ленти в посока вход и една в посока изход.

"Важна информация, която трябва да знаят е за ремонтни дейности по АМ Хемус и АМ Тракия виадуктите. На "Тракия" от 11 до 21 км движението ще се осъществява в едната пътна лента, а на АМ "Хемус" на село Потоп пак движението ще бъде осъществявано в една пътна лента. Така че призоваваме всички водачи в тези участъци да бъдат особено внимателни при управлението на МПС", посочи той.

Главен инспектор Дарин Димитров от отдел  Охранителна полиция на ГД "Национална полиция" посочи, че към специализираните полицейски операции ще бъдат включени и сили на дирекция Жандармерия. Те ще следят както за безопасността на движението, така и за спазването на противоепидемичните мерки, така и за опазване на обществения ред. Главният инспектор напомни, че противоепидемичните мерки, които са въведени са за всички и ако получат сигнал за струпване, колегите, които се озоват на място ще съставят съответните актове.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: