Над 4500 работодатели получиха "мъмрене" от НАП - ще се отрази ли на служителите?

Автор: Десислава Томева
Коментари (0)
15:58 / 27.02.2022
622
Над 4500 работодатели получиха писма от НАП, с които приходната агенция ги уведомява за допуснати неточности в подадените от тях справки за доходи, изплатени през 2021 г., както и за начините за коригирането им. 

Предприятията и самоосигуряващи се лица, които са подали такива справки, имат възможност до 28 февруари да ги проверят, коригират и изпратят отново без да им бъдат наложени санкции. Те могат да видят установените грешки чрез двете електронни услуги на НАП, достъпни с персонален идентификационен код /ПИК/ и квалифициран електронен подпис /КЕП/: "Подаване на информация за изплатени доходи, различни от трудови правоотношения на физически лица и "Подаване на информация за изплатени доходи по трудови правоотношения на физически лица, като изберат опция "Справка“, бутон "Резултат“. 

Повечето от работодателите, допуснали неточности, са нанесли корекции веднага, щом информационната системата на НАП ги известила, че справката им е отхвърлена. 

Над   400 хил. предприятия и самоосигуряващи се лица вече са обявили изплатените през годината доходи, удържаните данък и задължителни осигурителни вноски на физически лица от извънтрудови правоотношения, упражняване на свободна професия, авторски и лицензионни възнаграждения, наем и други доходи за изплатените през 2021 г. облагаеми доходи по трудови правоотношения и за удържаните данък и задължителни осигурителни вноски. 

Повече информация за попълването на данните и подаването на справките може да бъде получена на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700,  съобразно тарифата на съответния оператор.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
4-дневната работна седмица ще бъде катастрофа за държавата, смята...
Внимавайте, ако повече от 30% от месечните ви доходи отиват за вн...
Сергей Станишев обратно в България
Министърът на туризма обсъди перспективи за развитието на район С...
Доставена е поредната военно-техническа помощ за Украйна
Обрат: Нулевата ставка все пак ще остане до края на 2024 година, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).