Надежда Йорданова е на ход: Публикуваха решението на КС за освобождаване на Гешев 

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
11:26 / 15.02.2022
942
Решението на Конституционния съд, свързано с възможността правосъдният министър да иска предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор и председателите на двете върховни съдилища, е публикувано в днешния брой на Държавен вестник.

Това означава, че по всяко време министър Надежда Йорданова може да задвижи такава процедура по отношение на Иван Гешев.

Правосъдният министър заяви пред БНТ, че ще изчака да бъде обнародвано решението на КС за възможността да поиска предсрочното отстраняване на главния прокурор и в първия удобен момент ще сезира Висшия съдебен съвет.

Ако бъде внесено ново искане в Пленума на ВСС за отстраняването на главния прокурор, всичко е от компетентността на Пленума. Трябва ясно да кажа, че целта на всичко това не е принципна и не касае т. нар. реформа, а целта е персонална, касае личността на главния прокурор и се надявам да не е някаква лична политическа вендета, коментира Иван Гешев.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Този скорпион се появи в България, казаха дали е отровен
17-годишния Мариян има нужда от нашата помощ, състоянието му се в...
На територията на България днес е регистриран температурен рекорд...
Борисов: Докато сме ГЕРБ и аз, ние няма да пратим войник в Украйн...
ТИР се преобърна в Прохода на Републиката
Градушка с размерите на яйце удари България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).