Наемат трайно безработни за учители

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:29 / 09.09.2015
1099
Трайно безработни висшисти може да бъдат квалифицирани и наемани за учители. Това предложи вчера просветният министър проф. Тодор Танев пред БНТ. Идеята може да бъде използвана като мярка срещу застаряването на съсловието на учителите у нас.

Министърът съобщи, че е разпоредил изрично да се разработи план за решаване проблема с мъртвите души в училищата. Шест министри преди това не са решавали този въпрос и очевидно затваряме и това кранче, защото не съм съгласен да взимам от децата, за да плащам за фантоми училища, отбеляза той.

"Аз искам инкриминиране специално на действието "записване на мъртъв ученик" и неспазването на това кой влиза и кой не влиза в клас за тези от мъртвите души, които мигрират трайно през цялата учебна година. Това искам и това ще постигна със или без насрещно движение", без колебание заяви проф. Тодор Танев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Стефан Янев откри кампанията на ПП "Български възход" на Шипка с ...
Откриха издирваното дете
Дебора, която беше нарязана с макетно ножче: От време на време пл...
Собственик на 20-годишен автомобил няма да може да го продаде у н...
76 години по-късно: Тленните останки на цар Фердинанд ще бъдат по...
Лекари с предложение: Децата без задължителните ваксини да не мог...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).