Нахапан от куче осъди община

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
16:22 / 10.02.2017
1124
Пенсионер от Пещера осъди местната община за това, че бил нападнат от бездомно куче, което го нахапало. Окръжният съд в Пазарджик уважи част от иска му, предявен към управата в родопското градче и претърпените страдания са оценени на 1200 лв. 

73-годишният Г.У. бил нападнат от безстопанствения пес миналия февруари в района на бензиностанция в града. Възрастният човек толкова се уплашил, когато върху него налетяло разяреното куче, че започнал да вика за помощ. Пенсионерът паднал на земята и си ударил главата, а агресивното псе го захапало по левия крак и лявата ръка и му разкъсало дрехите. 

Добре, че на виковете му за помощ се притекли момчета, които минавали в това време наблизо и успели да изгонят кучето. Младежите повикали линейка на "Бърза помощ" и пострадалият бил откаран в болница, където му поставили ваксини против тетанус и бяс. Беловласият бил прекарал инсулт и имал хипертония и след нападението изпитвал неописуем страх да излиза сам на улицата. 

От общината в Пещера оспориха твърдението, че кучето-нападател е било бездомно, щом нямало маркировка-номер на ухото, но магистратите приеха доводите на пострадалия и постановиха общината да му заплати 1200 лв. за претърпените страдания.


Източник: Монитор

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
60 работници остават без работа
ЕС смята, че Русия ще се намеси в българските избори
Масов бой с бухалки и метални тръби, четирима са ранени
Президентът наложи вето върху важен закон
Знаете ли кои действия се считат за уронване престижа на работода...
По-малко ли ще плащаме за природен газ през май месец?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).