Най-известният пловдивски лекар за последните 24 часа: Помия!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (8)
21:22 / 02.12.2019
1474
В Районна прокуратура Пловдив е назначена предварителна проверка по жалба на пловдивчанина Динко Бобчев за това, че в УМБАЛ "Пловдив" е направен опит да му поставят стент без да има нужда от него.  В момента Икономическа полиция проверява случая, съобщи районният прокурор Атанас Илиев. 

По думите му, жалбата е към Окръжна прокуратура, но още на  15 октомври тя е била препратена по компетенция към Районна прокуратура. От миналата седмица РЗОК Пловдив също проверява случая, обясни директорът на УМБАЛ Пловдив д-р Аргир Аргиров. 

Тази сутрин той е издал заповед, с която иска обяснение от ръководителя на Отделението по инвазивна кардиология доц. д-р Иван Мануков във връзка с разказа на Бобчев, в който се посочва доц. д-р Мануков. Заповедта е от тази сутрин, а становището се очаква до 2-3 дни, съобщи за "Радио Пловдив" д-р Аргиров. По думите му, тогава и болницата ще реши какво да прави по случая. 

Той не пожела да го коментира с мотив, че познава подалия жалбата Динко Бобчев, и предпочита първо да приключат проверките на контролните органи. Никога досега в отделението по инвазивна кардиология не е имало оплаквания, допълни Аргиров. Той е категоричен, че докато траят проверките на РЗОК и прокуратурата, няма да отстрани доц. Мануков.

"Скандална история! Изключително съм изненадан", така доц. Мануков коментира случая и подозренията към него.  

Той разказа, че пациентът е лекуван два пъти, като постъпва в отделението по спешност. Според лекаря най-вероятно Бобчев не е разбрал обяснението на медиците за състоянието си. Няма друго обяснение, подчерта Мануков.

"Ако съм искал да поставя стент, щях да го направя, докато е на масата. Един път беше излязъл от ритъм, втория път с болки в гърдите, как да го върнеш този човек". 

Д-р Иван Мануков сам е предложил на ръководството на УМБАЛ "Пловдив" да покани експерти, да се отвори архивът, който е наличен, и да се направи проверка. "Стремиш се да си перфектен, екипът така работи и изведнъж вместо благодарност, се излива такава помия. За самата фактология съм спокоен и за същността на нещата, но иначе нямам обяснение за случилото се". 

Той подчерта, че всеки месец са проверявани от Здравната каса и досега не са констатирани нарушения, а най-добри отзиви. "Хиляди пациенти сме лекували годишно и не е имало подобен скандал", добави доц. Мануков.

Виж коментарите (8)

Още по темата (1):
03.12.2019 Известен уролог: Кой дава право на един гном от Нова тв да маскари доказан доктор? Ще се извини ли ла*ното?
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).