Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Най-коментираното видео: Да отиде да запали свещичка за здраве
Автор: Екип Burgas24.bg 20:04 / 29.10.2022Коментари (8)14067
© Фейсбук
Видео, публикувано в една от софийските фейсбук групи, стана едно от най-коментираните, видя Plovdiv24.bg. Поводът - кадри, на които се вижда тръгваща да пресича на пешеходна пътека жена.

"Нещо много уверени станаха някои пешеходци през последните години. Мислят си, че като пресичат на пешеходна пътека, Всевишният ги защитава и са неподвластни на законите на физиката. Да, на пешеходна пътека пешеходецът е с предимство, но това не му дава право да връхлита като хала, без да гледа. Слагаш плахо крачето на платното, уверяваш се, че шофьорите са те видели и са започнали да намаляват, и тогава минаваш.

В такива случаи рязкостта на спирането е баланс от нуждата да спасиш пешеходеца и да избегнеш удар отзад, който баланс аз постигнах с неимоверни усилия. На тези хубави гладки жълти павета единственото, което спаси тази госпожа, беше усърдната работа на ABS-а. Да отиде да запали свещичка за здраве.

P. S. И да, скоростта ми е перфектно съобразена с пътните условия, както се вижда", казва авторът на видеото.

"Четейки коментарите, се отчайвам колко самоубийци има. Как е възможно да си мислиш, че шофьорът е виновен, че си изскочил да пресичаш на 10 метра пред автомобил, движещ се с 30 км/ч (8 м/с)? Как може да си мислиш, че можеш да пресичаш, без да се огледаш, защото видиш ли, в закона пише, че пешеходецът е с предимство, нищо че също пише, че пешеходецът трябва да се съобразява с движещите се автомобили, преди да пресече? Как може хората да нямат чувство за самосъхранение? Ако шофьорът не караше лек автомобил (1 тон), а беше с камион (20 тона), дали щеше да успее да спре? Или сега ще кажете, че преди пешеходна пътека трябва да се кара с 5 км/ч, ако излезе някоя "овца" да не я бутнеш? Докато всички се мислят за безсмъртни, ще има хора със счупени крака", подкрепя го друг негов колега.

Изгледайте видеото по-долу и сами преценете кой е крив и кой - прав!









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.11.2022 г.
0
 
 
Най наглите пешеходци са в Бургас на пеш.патеката на Флората.Като синджир Мара са.И ние весим и ги чакаме.Аз съм сигурен,че и те са шофьори.Скоро там подгонихнедно лайно което пресичаше с чаткане в телефона си и ми стъпи на пътеката на 2м.Забих сперачки,зад ме ме целунаха.Изкочих и го подгониха,но избяга келеша.Той на 17-18г.а аз на 72г.Но добре,че не го докопах.Защото на свиренето ми,той ми вдигна среден пръст.Затова,пешеходеца да виси пред патешките,докато свършат колите поне на 100м.
Aнонимен
на 04.11.2022 г.
0
 
 
Казвам се Васил Милев Бургас.Не обичам анонимността.Под коментара за ,,ВИП пешеходците.
Aнонимен
на 04.11.2022 г.
0
 
 
Най после се появи коментар за ,,правата,,на пешеходеца за подарената му пешеходна пътека. Аз съм за лишаване правата на пешеходеца пред пешеходната пътека.Защо.Защото не може колона от 10 коли да спират и да дадат предимство на великият пешеходец.След него на пътеката стъпва още един ВИП пешеходец,след него друг.И колоната от 10 коли стоят и чакат да се изнижат ВИП пешеходците.А колко е изразходеното гориво,а изгубеното време.А те горките ВИП пешеходци бързат за аператива или кафето.Аз,на пешеходна пътека,не преминавам,докато коланата с коли не свърши.Даже им махам с ръка за да преминат спокойно.
Aнонимен
на 02.11.2022 г.
0
 
 
Ами шофьорите сме длъжни да намалим при наближаване на пешеходна пътека! В конкретния случай се виждаше от далече,че към пътеката приближава пешеходец!!!Това допълнително трябва да обостря вниманието на шофьора!Да,респективно и пешеходеца трябва да внимава и да не изскача рязко и изведнъж на пешеходната пътека, защото всяко МПС има спирачен път,а също не се знае какво е техническото състояние на МПС-то! Така че трябва да има взаимно внимание на участниците в движението!Трябва да знаем,че не сме безсмъртни и несравними,а напротив!!!
Aнонимен
на 02.11.2022 г.
0
 
 
Това е просто "заблудена овца" , която си мисли, че шофьорите са длъжни да спрат за да изчакат Принцесата на Монако да пресече. Дори не спря да се огледа, после шофьорите са виновни. Ами не, не са! Както шофьорите са длъжни да карат съобразително, така и пешеходците трябва да пресичст по същия начин и тези които защитават въпросната "овца" явно пресичат по същия начин.
Aнонимен
на 02.11.2022 г.
0
 
 
Пешеходеца е съвсем прав,ако беше малко дете? Вижда се чот далече
Aнонимен
на 01.11.2022 г.
0
 
 
А иначе спокойно можеше да изчака колите ,но не ,трябваше да изскочи пред колите с рогата напред за да си търси някакво предимство ,може би предимство за Рая.Акъл и цикъл не ти ли дойдат навреме ,не ги чакай.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: