Наш известен финансист: Криза не се очаква

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:33 / 03.12.2019
1122
Кредитните рейтинги от световната финансова криза 2007-2008 г. нямат онова сакрално значение, което имаха в края на миналия век, тъй като проспаха кризата. Това каза пред БНТ финансистът Емил Хърсев по повод новината от последните дни, че кредитната агенция "Standard&Poors" e повишила кредитния рейтинг на България. Според Хърсев България е на доста по-добро ниво от средното за Европа. В тройката на страните с най-стабилно развитие. Не най-бързо, но най-постоянно, без колебания, каза той. 

По думите му криза в Европа не се очаква. "Имаше едни такива процеси на наближаваща рецесия, но те се компенсираха в последното тримесечие. Тази година се очаква всички страни в еврозоната да завършат над нулата, без свиване на икономиката", добави Хърсев.

Експертът каза, че има недостиг на работна сила, сериозен в цели отрасли. С увеличаване на заплащането на труда производствата на масова нискокачествена продукция просто затвориха, обясни той. Финансистът прогнозира, че и през следващата година бюджетът ще завърши на излишък.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Земетресение в Черно море е станало тази сутрин
Джип предизвика тежка катастрофа, шофьорът бил много пиян
Една област въведе спешни мерки заради заболелите от коклюш
Увеличават заплатите в Българската армия с 30%
Черни облаци надвиснаха над Лена Бориславова, отива на съд за кле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).