Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
Ѕургас
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
Ќаш лекар към премиера: ѕодлагате на риск здравето и живота на близките ми
јвтор: ≈кип Burgas24.bg 21:19 / 16.10.2020 оментари (13)1510
©
ƒнес премиерът Ѕойко Ѕорисов разпореди карантината да се намали от 14 до 10 дни, въпреки увеличени€ брой на заразени с коронавирус през последната седмица. “ова предизвика противоречиви реакции. ƒ-р Ѕорис “аблов работи като анестезиолог в √ермани€. ѕредстав€ме ви неговото мнение, публикувано в социалните мрежи:ќтворено писмо до министър-председател€ на –епублика Ѕългари€


”важаеми г-н Ѕорисов,

ѕиша това писмо в качеството си на разтревожен гражданин във връзка с изл€злото в медиите съобщение, че цитирам : "ћинистър-председател€т Ѕойко Ѕорисов изненадващо об€ви, че карантината на заразените с коронавирус в Ѕългари€ ще бъде намалена от 14 на 10 дни. ¬ из€вление пред журналисти в Ѕрюксел, където е на заседание на ≈вропейски€ съвет, Ѕорисов за€ви, че е разпоредил т€ да бъде съкратена. ћинути по-късно в из€вление, публикувано в профила му във "‘ейсбук", вече се за€в€ва, че карантината ще бъде намалена на 10 дни.".

¬ качеството си на лекар, след€щ от близо темата COVID-19 см€там, че подобно решение може да бъде взето единствено от експертите имащи необходимите научни познани€ да интерпретират все още нееднозначните научни данни за вредите и ползите от подобно решение. ѕри р€зко раст€щ брой на постъпващи пациенти в здравните заведени€, липса на адекватно обхващане на контактните лица на далите положителни проби, изразената позици€ за присъствено обучение на учениците, въпреки множеството случаи на заболели учители и ученици в последните дни, което прави училищата идеална среда за нарастващо разпространение на вируса, недостатъчно еднозначни доказателства, че този срок на карантината е оптимален, подобно решение създава услови€ здравната ни система да рухне с всички негативи от подобен сценарий.

—ъщата здравна система, ко€то пролетта се опитвахте да предпазите от претоварване с цената на далеч по-радикални мерки, въпреки значително по-малки€ брой случаи.


¬ качеството си на син, брат, чичо, племенник, братовчед см€там, че с подобно решение подлагате на риск здравето, а индиректно и живота на близките ми. ¬ услови€ на пандеми€, отнемаща всекидневно живота на все повече хора, вашата основна задача би тр€бвало да бъде подчинена на ограничаване на косвените щети от не€, а не да налагате решени€, които могат да доведат до увеличаване на директните загуби. ќставете решени€ за медицинската част на кризата на тези, които имат нужната компетенци€ и се концентрирайте върху проблемите в останалите сфери на обществени€ живот, които сигурен съм са не по-малко решаващи за справ€не със ситуаци€та.

¬ качеството си на медик и колега, см€там че решението, което мислите да наложите подлага на пр€к риск биологичното оцел€ване на всеки български медик, участващ активно в лечението на пациенти независимо на ко€ лини€ работи. ¬ ден€, в който отбел€зваме трагичната кончина на пореден български лекар, а статистиката отчита нови 43 положителни проби сред здравни работници, сте готов да разпоредите еднолично м€рка, с потенциал да направи тази статистика още по-черна?

» всичко това на фона на все повече здравни заведени€, алармиращи, че са достигнали максимални€ си капацитет, точно заради липса на персонал. Ћегла държавата може и да има. Ќо не те ще спас€ват нуждаещите се.


”важаеми г-н ѕремиер,

съдбата на държавниците е такава, че остават в истори€та не толкова с успехите си, колкото със значимите си провали. ѕоследните месеци вид€хме немалко примери на политици, компрометирали себе си със спорни решени€, довели до загуба на човешки животи. ћъдри€т ни народ е казал - седем пъти мери... ѕремерете добре, преди да отрежете. —лед това връщане назад н€ма.

— уважение,

Ѕорис “аблов

ѕ.п. јпелирам всички здравомислещи хора, съгласни с позици€та ми, да намер€т начин да израз€т подкрепа с надеждата, че може и да ни чу€т. Ѕлагодар€!ќще по темата: общо новини по темата: 13498
08.08.2022 »
07.08.2022 »
06.08.2022 »
06.08.2022 »
06.08.2022 »
06.08.2022 »
предишна страница [ 1/2250 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
“олкова е и лекар.≈дно е да се мислиш за лекар,друго е хората да те призна€т
0
 
 
¬ јвстри€ е също 10 дни. ≈два ли премиерът сам е взел това решение без мнението на специалисти.
0
 
 
–азбирам управл€ващите, че не искат да зат€гат мерките, спазването на дистанци€та, маските и хигиената са достатъчни. Ќо разхлабване, непочиващо на научни доказателства, а на хипотези, е абсолютно неоправадано. ѕодкреп€м доктора, че се поема неоправдан риск.  ривата на положителните проби стана стръмна, опас€вам се, че много бързо, буквално до седмици, медицинските ни кадри ще се пренатовар€т и болните, при това не само от  овид 19, н€ма да бъдат лекувани качествено! “акава се очертава да е реалноста още преди да е дошла зимата. ќт друга страна, достъпна ваксина за масова употреба до Ќова √одина е малко веро€тна!
0
 
 
 ойто иска до живот да стои под карантина. Ќикой не ви пречи. «атворете се и недейте да работите. Ћежете си удома. —амо, че да не се наредите за помощи пред бюрата по труда.и за болнични,и «а помощи. за парите дето ние безотговорните сме вкарали в държавата като данъци и осигуровки докато сме рабатили а вие сте се крили .
-1
 
 
√ол€ма грешка е намал€ването на карантината
-2
 
 
ј в D кромид -19,май беше с работно време и зараз€ваше до определена височина?рЯШБрЯШБрЯШБ
+2
 
 
Ќ€ма угода на български€ народ, болшенството не в€рват и по този начин излагат на риск себе си и околните
-1
 
 
јбсолютно точно! Ќекомпетентни управници Ќяћј“ право да решават съдбата на хил€ди!  ак така икономическите интереси станаха по-важни от живота!
0
 
 
99.99% ќцел€емост, хвърли си дипломата в кенефа, стига си панирал обществото. јма за пари всичко се прави.
 оментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.


ќще новини от Ќационални новини:

»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« јвгуст 2022 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
“¬ и шоу сезон 2022/2023 г.
Ћ€то 2022
ѕърва лига, сезон 2021-2022
√ригор ƒимитров през 2022 г.
Ќеправилно паркиране в —офи€
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в Ѕургас и региона.
e-mail:
јнкета
ўе почивате ли идната зима?
ƒа, в Ѕългари€
ƒа, в чужбина
Ќе
Ќе съм решил/а още

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@burgas24.bg

«а реклама:
“арифи (виж)
тел.: 0887 45 24 24
office@mg24.bg

≈кип
ѕравила
Ѕургазлии във facebook
RSS за новините
©2008 - 2022 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Burgas24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Burgas24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Burgas24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: