Наш шофьор на границата: Гръцките фермери извадиха пушка, колове и камъни срещу нас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:03 / 09.02.2016
987
Четирима шофьори на камиони с българска регистрация преминали от гръцка на българска територия, на граничен пункт Кулата, като потеглили рязко и преминали през защитните бариери. С мръсна газ водачите изминали около 2 км от мястото, където били паркирали, до самия граничен пункт. Това опитал да направи още един шофьор, но бил спрян своевременно от гръцката полиция.

"Нервите ни не издържаха и потеглихме спонтанно. Гръцките фермери реагираха, като извадиха пушка, колове, камъни. Как да спреш в такъв момент? Какво щеше да остане от нас, ако бяхме спрели там?", каза един от водачите, преминали с автовоза си през бариерите на Кулата пред камерите на Нова телевизия.

Веднага след извършване на нарушението, водачите били задържани от служители на "Гранична полиция". Съставени са им актове за неподчинение на полицейско разпореждане.

Протестиращите земеделци обясниха пред гръцки медии, че тежкотоварните превозни средства потеглили с опасно висока скорост. На косъм се разминал сериозен инцидент.

Във вторник сутринта шофьори на тирове с българска регистрация организираха контраблокада на подхода към "Кулата" на наша територия. Заканиха се да останат на пункта, докато гърците не позволят движението да бъде възстановено.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обявиха причините за катастрофата с автомобила на НСО
Честито на печалившите! България има нов тото милионер
Бойко Борисов: Инерцията и омразата от последните години вече има...
Първи снимки от катастрофата с Кирил Петков - на място има пожарн...
Ето какво казаха адвокатите на обвиняемия за стрелбата в Арбанаси...
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре. Има пос...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).