Нашенци: В Одрин всичко е в пъти по-евтино, отколкото в България! Храната е на половин цена!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (9)
10:35 / 30.12.2020
1395
Хиляди българи отидоха на пазар в Одрин вчера в последен опит да си напазаруват евтини стоки. От днес влизането в Турция става само с негативен PCR тест. Това доведе до струпване на "Капитан Андреево“. 

Вечерта трафик на пункта при леките коли в посока Турция почти няма. В обратната посока обаче има опашки. Всички, които използваха последния ден без PCR тест да отидат на пазар в Одрин, чакаха, за да се върнат обратно у нас. И търговци, и Гранична полиция очакват това да са последните опашки на "Капитан Андреево“ през следващите три месеца. Засега турското правителство е обявило, че отрицателният PCR тест ще е задължителен за всички влизащи поне до март.

Хора от цяла България тръгнаха на пазар в Одрин, защото всичко там, по думите им, е по-евтино. Храната в Одрин също е на половин цена, разказват други, които пътуват всяка седмица. Изискването за отрицателен PCR тест обаче ще оскъпи поне със 100 лева на човек пътните до Одрин. Мярката е до март и много от хората дотогава ще се въздържат. Преди мярката да влезе в сила, на "Капитан Андреево“ отчитат рекорден трафик.

"В понеделник пътниците са били около 18 000 с около 8000 моторни превозни средства, което се доближава до рекордите, които имаме и през летния период, по времето, когато вървят гастарбайтерите“, съобщи Емил Гочев, началник граничния пункт. 

Изискването за отрицателен PCR важи и за шофьорите на камиони. То обаче няма да спре превоза на стоки. Макар че търговията е основен поминък в Одрин, още преди месец лекарите там алармираха, че заради увеличения брой болни, режимът на влизане в страната трябва да се затегне. Към момента мярката важи само за влизащите в Турция. Засега България не изисква отрицателен PCR тест на влизащите на наша територия, съобщава btv.

Виж коментарите (9)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Национални новини:
Простреляното в главата 2-годишно дете вече е извън реанимация
Икономист за Закона за хазарта: Случва се нещо много странно. Тов...
Туроператорите нямат право да не приемат рекламацията ни за некач...
Важни съвети за пътуващите по празниците
Слави Трифонов загуби дело за много пари
Проф. Рачев каза какво ще е времето по празниците


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).