Наши митничари спипаха гъркиня, препасана с 200 000 евро

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:32 / 08.09.2016
1112
"Патрондаш" с 200 000 евро в пачки от по 50 хиляди свалиха от тялото на гръцка гражданка митнически инспектори на МП Капитан Андреево. Недекларираната валута в размер на 391 166 лева е открита при проверка на пътнически автобус с българска регистрация, влизащ в страната от Турция. На българския митнически пункт шофьорът и пътниците са заявили, че не внасят нищо за деклариране. Превозното средство и пътуващите в него са насочени за извършване на щателна митническа проверка. При личен преглед на една от пътничките служителка на Агенция "Митници" забелязала странна препаска, разделена на много джобове едно до друго. Приспособлението било опасано около кръста на жената под дрехите. Всеки от джобовете съдържал пакети грижливо опаковани пачки с евро. Оказало се "патрондашът" е зареден с 400 банкноти в копюри по 500 евро.

Срещу уличената в контрабанда на валута в особено големи размери 48-годишна жена с гръцко гражданство е образувано досъдебно производство по описа на Митница Бургас. Разследването се води под надзора на Районна прокуратура Свиленград. Контрабандната валута подлежи на отнемане в полза на държавата.

В идентичен случай в почивните дни, отново при проверка на автобус с турска регистрация, в личния багаж на един от пътниците митническите служители са открили 25 000 евро. Количеството иззета валута в този случай се равнява на 48 896 лева.

Само за няколко дни митническите служители са предотвратили четири опита за нелегално пренасяне на валута на обща стойност над половин милион лева.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Министерски съвет осъжда атентата срещу словашкия премиер
Добри новини за университетските преподаватели
Дадоха 2 министерства и 34 общини на АДФИ заради нередности във ф...
Важна заповед от кмета на наш морски град! Който я наруши - може ...
Зловещо убийство у нас! Откриха обгорени тленни останки
Икономист за приема на еврото в България: Бавенето на еврозоната ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).