Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Наследниците на проф. Чирков сбъдват последното му желание
Автор: Екип Burgas24.bg 21:52 / 09.12.2020Коментари (123)1455
©
Децата на проф. Александър Чирков, който ни напусна внезапно на 24 ноември, решиха да изпълнят волята му да бъде кремиран, а урната да бъде положена в гроба на неговата втора съпруга Мариане в Германия. За да уреди административните въпроси, у нас се прибра единственият син на легендарния кардиохирург – Алесандро.

Той водеше със себе си и преводач, тъй като е емигрант от дълги години и се затруднява с българския език. Алесандро не е припознал медицината за свое призвание, но пък от години гради завидна кариера в Брюксел.

В момента синът на Чирков е директор по международните въпроси на известната компания за производство на хранителните добавки "Хербалайф“. Във фирмата той вече има 3-годишен стаж, а преди това е бил на ръководна позиция в Европейския парламент, където всъщност работи и неговата съпруга. Той е завършил Лондонското училище по икономически и политически науки и университета във Фрайбург, Германия, и работи все в престижни компании и институции от 2003 г. насам.

Алесандро е плод на любовта на проф. Чирков с втората му жена Мариане. От този брак е и дъщеря му Кармен, която също не е наследила професията му. За разлика от брат си тя е избрала да живее в Германия. Там от години работи в сферата на образованието, а последният ѝ пост е на ръководител на един от департаментите в университета в Хамбург.

На немска земя са и двете дъщери на кардиохирурга от първата му съпруга Веселина, която също не е между живите. Чирков успял да увлече Джема и Татяна по медицината, но съжалявал, че нито една от двете не се насочила към неговата специалност. За сметка на това Татяна притежава цели две специализации. Тя е едновременно невролог и психиатър и практикува като главен лекар в престижна болница в немския град Франкфурт. Сестра ѝ Джема пък се занимава с дентална медицина. Тя е талантлив зъболекар и дори успяла да отвори своя клиника в Кьолн.

Децата на покойния професор, макар от различни майки, са сплотени и се обичат. Приживе всички те успяха да го зарадват с общо седем внучета, пише още "Ретро".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Достоен човек рџ‘Ќдостойни деца е възпитал
0
 
 
Никога не загуби човешкото във себе си. Отиде си недооценен в България.Две минути междувременно отделиха за него по телевизиятаЗа Марадона не спряха да говорят.Защо ли? Всеизвестно беше,че е от ромски произход -това е.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: